Saturday, January 10, 2009

Bebelan Sesukasukihatikuini....

Assalamualaikum & salam hormat..

Setelah lama aku tak memperkotak-katikkan entry blogku ini. Akhirnya dapat gak aku merepek barang sedas dua kat sini..haha.. Kemana aku menghilang eh kalau korang tertanya-tanya ke..kalau laa.. ye laa.. mana la tau kan.. tengok komen tak berbalas ke.. apa ke..

Sebenarnya aku tak menghilang pun.. Ada jer.. Cuma takde masa nak ngadap encik laptop ni..haha.. Actually aku balik IPBA,KL aritu untuk buat visa ke UK.. Tu pasal malas nak online tuh.. So rest laa kejap..

Untuk pengetahuan sidang pembaca sekalian..Buat visa untuk g UK sangat susah..sangat banyak songeh..huhu.. cakap lain..sekali betul2 lain plak..takpelah..since 25 of us semuanya first time buat visa g UK kan..so it was a good experience for all of us.. setelah 2 bulan dok golek2 depan tv jer.. so aritu gi laa buat kerja lama time dok IPBA..jalan kaki g stesen Kerinci, Nek LRT,Makan & lepak kat Scud and Cafe Block 4 dan juga menapak naik tangga ke tingkat 7 blok 1 pasal lif rosak (ni plg siot nih)..

Urmm..kepada pembaca yang mengikuti perkembangan gambar2 koleksi ak kat fotopages.. doakan laa supaya aku lebih rajin mengupload gamba kat situ..wahaha.. photoshot dah banyak..tapi sume dok peram dalam harddisk jer..haha.. pemalas siot.. so InsyaAllah aku akan upload sume koleksi yang aku ada..bukan apa..nak enhance pictures tu amik masa sket..agak bnyk kena buat.. tu yg sangkut tu..haha..

So tengah tengok2 blog aku yang da agak lama tinggal nih..ak nampak ar dua orang member aku jadi follower ntuk blog nih..haha..THANKS KHIROL & IZZY..ni buat aku makin berkobar2 nak taruk entry yg bernas nih..baru berbaloi orang follow kan..stylo ar..

lepasty buat IZZY...ko suruh aku tengok blog ko kan..haha..time aku tengok tu dah agak terlewat ar..aku tau ko nak suruh aku join photography contest tu kan..haha..sebenarnya aku memang dah plan nak g YOUTH'09 tu dengan Fikri.. But then ada perkara yang tak dapat dielakkan..so tak dapat la pergi..then baca lak yang ko pun pergi gak..ala ruginya..takpelah..kalau ko masuk contest tu or sesapa geng aku yang masuk contest tu, aku doakan korang menang ar eh..korang boleh ar..stylo ar..nak gak aku gebang2 kat blog nih..weh yang menang photography contest tu member gua tu beb..haha..tak ke smart tuh..haha..papepun all the best..

ouh one more thing..aku dah taruk segment baru kat tepi blog nih..bertajuk "photography links" yang menempatkan link2 photography yang aku suka masuk..so link2 tu banyak mengajar pasal fotografi ni laa..ak belajar2 pun dari situ gak..so ape salahnya kita berkongsi ilmu kan..tak rugi pape pon..so kepada kaki2 fotografi sekepala aku ni..senang2 view laa bende2 tuh..pastu kalo ko ada ilmu len lak share2 ar skali kat aku eh..huhu..

segment geng fotografer plak ialah link ntuk koleksi gambar2 photoshot orang2 yang ak kenal dan kenal aku jugak..haha..so kalo korang ada taruk kat mana2 koleksi gambar2 yang korang amik ke (eg: flickr,fotopages,folder kat picture friendster) korang bgtau ar aku..bleh ak share link tu kat sini skali kan..ni sume ntuk kaki2 gila gambar..huhu..

and nanti lepas aku balik pre-departure briefing laa baru aku update entry2 menarik lg eh..
so for now...chiowzz...

No comments: