Friday, February 13, 2009

A Week In UK

Salam & Hype everybody!!!

Sedar tak sedar, harini genap seminggu aku dah ada kat UK. Dari London sampai la ke Plymouth sampai la ke saat aku duduk atas katil sambil menaip entry ni, segalanya diisi dengan saat-saat indah. hehe..skema benar..huhu..Even though aku dah seminggu kat sini & everything goes well tapi ada lagi kawan2 aku yang masih di Msia dan yang paling teruk tu ialah yang masih tak dapat visa (those who are going to NZ, Aussie sume da fly da).. so for u guys..aku doakan yang terbaik untuk korang sumer tau..semoga Allah mempermudahkan urusan kalian..Aminn...

What I did today (the official day after a week here)
1) Pagi tadi pergi kelas (still in our orientation week), dengar Steve bercakap pasal course kami dan buat sedikit aktiviti yang menarik (here everything is fill with activities, not just listening to the lectures). Then received our very first assignment here..haish..ni la yang paling tak best kat UK kot..haha..but what to do..we are students and we are here to study and perform our best..we must do it..yeah..semangat Azar..huhu..

2) then we went to the Derriford Hospital (the biggest hospital in Plymouth) for Friday prayer.

3) in the afternoon my friends (Baim & Shah) & I went to the city centre of Plymouth to settle our banking.

4) we took our lunch in Nawroz (a Kurdish restaurant in Plymouth & it is Halal). "Sedap gillerrr, ni lah makanan paling sedap aku pernah makan", (Baim, 2009). "Best, best, puas woo makan", (Shah, 2009). I eat chicken beriyani rice. It was a meal together with roti nan. Believe me or not, they served a full plate of nasi beriyani and half of the chicken with it. Makaih..seyes best..haha..separuh ayam siot..it costs us around 6 pound only..just now we realized how expensive the food in Malaysian hall..hehe..

5) then we went for window shopping around city centre (sape kata Plymouth bandar mati seblom ni baik tarik balik kata2 anda), Baim & I bought new O2 number (pay & go.. we call it prepaid in Msia) with the 'Your Country' plan. got free minutes for international call..

6) browsing some of the shops..tengok2 dulu..nanti datang beli..hehe..and you guess what..SANGAT MURAH...hehe...seriously..most of the items (that attracted me) are cheap. even if we convert it to RM, it is still cheap than the price in Msia..ngeh2..suke2..an advice, don't convert it to survive here..we got the allowance in Pound..so just use it, if everything wants to convert, then sure cannot survive..hehe..brands like adidas, nike, umbro, reebok, and1, etc (i prefer sport attire even though i'm not really into sport) are very cheap as well..i will come again to buy those things..

7) Baca Yassin kat House 38..hehe..So Malaysian..budaya dan adat tetap tak dilupakan..hehe..

anyway, feel free to look at some of the pictures below..it was on our last day in London, before we came to Plymouth..hehe..salji tebal tu betol2 yer..ngeh2..

ni lah bus double decker versi moden kat London

just read the sign..don't ask me why..huhu

Faris & I..takkan nak gosip gak kot..huhuhu

supercar is normal here..kete normal tu yg pelik kat sini..haha

job macam bese laa kan..snap,snap..huhu..

ni payah jadi selebriti ni..cakap telefon pon orang amik gambar..haish...

haa yang ni posing poyo kat banggunan depan MSD sblom berangkat

it was snowing along the road..serba putih macam guna fab total putih unggul..

menengok salji ori yang tak penah ade kat Msia..

men baling2 salji siot..cam tak cayer jer..haha

ni lah perangai orang2 tak penah jumpe salji..huhu..

nak buat baby snowman

gentle giler gua pegang salji tak pakai glove (lepas tu tangan berdarah sket2 pasal sejuk..amik ko..huhu..)

spoof : gamba snow tebal tu sebenarnye kat R&R (something like that laa in Msia) tepi jalan on our way to Plymouth..Nampak je cam cantik tempat tu..haha..omputih pelik tengok kitorg..tapi pedulik haper..yang diorg tu datang Msia dok berjemur kt pantai kita lak pelik kan..hehe..vice versa beb..

p/s: skali lagi credit to the photographer and the camera owner for those pictures..hehe..gua rasa bahagia plak bila diambil gambar nih..hahaha...

fot this time..thanks for viewing ya...

Yang tak tipu,
azarsyafiq
Marjon, Plymouth.

7 comments:

fieqa said...

salam~...
nice post..
wahh2!!
it cheap there..yeeay~.he3...

hua2...
got assignment already..
that's a nature as student.;p
to be specific, as TESL student~..
all the best there!

bUkaN siaPa-SiaPa said...

waaa...

bez nyer life ko skang azar.. huhu... jelez aku.. hurm.. jgn asyik bejln je.. eseymen tu wat gak erk.. huhu...

fikrifayi said...

best2!

farah diaz said...

haha...azar dah kt UK...melancong r ke sini..pe lg..

azarsyafiq said...

fieqa : yup..seriously it's cheap.. if u r a kind of shopaholic, it must be heaven here..i mean in UK..hehe..suda lama benar meninggalkan zaman buat esaimen..nk start blk tu yg lemah tu..haha..

nik : thanks for the advice ya..huhu..baru2 ni mmg mood berjalan jer lg..haha..

fikri : yup2 sgt best..nnt meh ar datang sini jer..NZ dgn UK mmg dekat jer..huhu..

farah : hehe..pekater ko sponsor tiket..sure ak g..haha..

DrSam said...

salam,
you tulis point no.4 tu siap dengan rujukan ala penulisan akademik. Bagus.

Enjoy your 'honeymoon' there and have a nice day.

azarsyafiq said...

thanks DrSam..hehe..demam assigment sudah bermula..haha..