Saturday, March 28, 2009

10 Tahun Sebelum Merdeka

Salam readers.. amacam rasa tengok tajuk aku tuh?? ada rasa budak Azar ni tetibe patriotik ker ape sejak dok tempat orang nih..haha..

entry ni in conjunction dari aktiviti aku merayau kat internet nih.. terjumpa laa satu laman blog ni.. it is an independent short film punyer blog.. and aku mmg suke short film independent nih..lgpon intipatinya memang menarik.. so aku memang sarankan korang tengok laa blog nih.. cerita2 dalam blog nih dan juga short film die yg bertajuk '10 tahun sebelum merdeka' itu.. so sila klik ke link dibawah ini :->



blog ni memang blog lama.. tapi yang penting isi dia.. memang takde dalam buku sejarah ar wa cakap lu..apetah lagi silibus sejarah pelajaran England.. so untuk pengetahuan am tentang apa yang benar disebalik kebenaran.. tengok laa short film itu dan artikel2 dlm blog itu..

masuk je blog nih, korang tengok kt belah kanan dia.. ada cara macam mana nak tonton atau download short film tuh.. pastu ada bahagian kategori blog tuh.. korang boleh klik laa untuk tengok mana2 entry yang korang rasa menarik..

so enjoy the truth...cheers...

p/s: entry ni jugak sempena Persidangan Agung Umno 09.. hehe..jgn ingat aku tak amik tau pasal Malaysia ok.. (walaupun aku tak tau sape menang raja lawak musim ke 3 mahupun siapa tersingkir dlm konsert mingguan AF..ekeke..) Tahniah kepada calon2 yang menang bertanding jawatan yer.. Kpd Datuk Najib dan Muhyidin.. jalankan tanggugjawab yg diamanahkan dengan baik ok..kepada Datuk (bakal la tu) Khairi Jamaludin.. pimpinlah generasi muda agar tidak terus terpesong.. Entry aku kali ini untuk anda semua (kalau korang paham ape aku maksudkan).. jgn saman aku..saman org yg buat blog n filem tu dlu ok..hehe..

6 comments:

fikrifayi said...

raje lawak sepah menang.. huhu

azarsyafiq said...

ouh..eh..thanks for the update..huhu..sepah layak ar menang..best gak mereka tuh..

kudabesi said...

huhu tengok la 10 tahun sebelum merdeka ni..

boleh tak de hal..

tp ada benda yg perlu hati2

filem ni tajaan Konrad Adenuer Foundation (KAF) German, penaja kuat IFC Msia

aku, afiq n pok jat marjon mmg da tgk benda nih..n skg tunggu revolusi 48 utk di download

azarsyafiq said...

yer otai.. tengok jer..setuju tak semestinye menyokong..mengkritik tak semestinye membangkang..huhu.. aku mmg suke indie short film..

aFiQ said...

Otai mention namer ak di dalam komennya..sungguh membanggakan~!
10 tahun sblum merdeka pon agak membanggakan jge..H-A-R-T-A-L!

azarsyafiq said...

ekeke..bangganyer ko..huhu