Sunday, March 15, 2009

Malaysian At Plymouth

Salam..

aku baru dapat gambar2 ni dari Faris so aku pun nak taruk ar pasal ni dalam blog aku. Pasal ape? pasal aku rase korang patut tau and kenal dengan seorang warganegara Malaysia yang kire otai kat Plymouth nih. Dah lama menetap dan tinggal kat Plymouth nih. Dan dia lah antara yang paling rapat dengan students Malaysia kat Plymouth nih. Sejak dari Cohort 1 lagi beb..

Beliau ialah Dr. Azli (Name penuh korang tanye ar die). Aku mula kenal die ni time Fiqh Musafir kat Marjon dulu. Dia datang dengan family die. then time solat Jumaat kat Derriford Hospital (tempat die kerja) memang selalu la jumpe die. Ok seorang jadi doktor ni ada 3 level. memula General Practitioner (GP) iaitu doktor bese ar kan..then Specialist a.k.a doktor pakar and plg otai ialah Consultant. top skali ar..kire kalo specialist ckp ko si polan bin si polan kene kanser lagi 2 minggu nak meninggal da..skali consultant cakap eh takde ar..mane ade..lame lagi bleh idop nih..2 tahun laa..so ape yg specialist ckp tu takleh pakai da..consultant yg lagi betul laa..so korang dpt bayangkan betapa powernye consultant nih..dan DR. Azli ni ialah Consultant Neurology. Pakar kaw2 dalam bidang saraf..ade rase sengal2 blakang bleh jumpe nih..huhu.. dan kat Msia hanya ade 2-3 org jer otai bidang nih..disebabkan karenah birokrasi Msia, tu yg beliau still menetap kat sini (kata beliau).. beliau juga adalah pakar rujuk kpd budak2 Medic Msia kat UK niih.. senang kawtim dgn org Msia ar kan kalo nak pass..huhu..

so aritu die jemput kitorg (laki sahaja) ke rumah die ntuk lunch..so ayuh kita...

Photobucket
sesi ta'aruf dulu

Photobucket
Makanan yang serius sedap beb..time kasih Doktor..huhu

Photobucket
makan kat blakang umah die..blakang umah pun cantik kan umah omputih nih..nyaman dan sejuk giler..huhu

Photobucket
bergambar depan umah die sebelum balik..yeahh..

so till then..time kasih Doktor Azli..

No comments: