Tuesday, April 14, 2009

England Cities Trip Part 2


Next station, Liverpool Lime Street. This is where the train will be terminated. Please make sure all of your belongings are with you. Please mind the gap.

yeah..now we are in LIVERPOOL.. what do you have in your mind when I say Liverpool?? Team Liverpool? Anfield? Steven Gerrard? atau The Beatles? kalau tiada satu pon diatas, sorry to say, you have a very limited general knowledge.. g baca encyclopedia atau surf wikipedia cepat..huhu.. first2 sampai aku da terpikir macam rasa masam jer..pasal name station tu Lime Street..bunyi masam je kan..huhu..

You Never Walk Alone in Liverpool..let's go..cheaahh..


dalam Liverpool Lime Street Station

bandar yang busy..huhu

yg menara tu is radio station in Liverpool.. makaih..boleh diorg kerja atas tinggi2 gitu.. camne laa kalo lift rosak..senyap radio sehari..haha

city of Liverpool

Queen Square Centre..kat sini ada macam shopping2 complex, tourist centre, macam2 ada laa..

ini bukan bunga cinta lestari..huhu..sign of spring in Liverpool

tengah2 Liverpool City..aku bg nama die Liverpool Square pasal aku lupa name betol tempat nih..haha..tempat ni ada taman yg cantik dan dikelilingi oleh banggunan2 antik yg aku percaya dah ada time Kuala Lumpur masih dipenuhi dengan lumpur dan bukan tempat maksiat seperti sekarang..ekekeke..

posing cover album depan banggunan yg senibina Inggeris lama yg mmg cantik ar..

yeah..posing cover album solo plak..haha

wah..blakang tu flag England laa pulak..hehe..Datuk Seri Najib..saya masih berbangga menjadi rakyat Malaysia yer.. jangan tarik balik kewarganegaraan saya..huhu

macam kat Greece laa plak kan..tapi tiang dia memang besar gabak..


ini bukan kuda hitam babylon untuk 6 setengah juta tu yer..huhu.. tetibe teringat kat iklan zaman budak2 dlu bila tgk kuda raksasa nih..

gaya amik gamba yg lg stylo dr gambar yg dihasil kan..hehe..harap2 sama2 stylo..rajin lak kak Abby amik gamba aku amik gamba..huhu..ni kat Liverpool One (macam tak betul jer..huhu) nilah area shopping centre kat Liverpool..best woo sini..

Liverpool pernah menjadi bandar kedua terpenting kat England nih selepas London..pasal Albert Dock ni lak.. takde kaitan dengan Albert Einstein.. Albert Dock ni adalah pelabuhan paling penting atau paling glemer kat Liverpool nih.. macam2 ada kat sini..tengok org UK..pelabuhan pon jadi tempat tarikan pelancong..pelabuhan Kelang ade ape???

The Beatles Story.. kat Albert Dock Liverpool.. kenal mereka?? Abah tolong nyanyi sikit bah..hehe..The Beatles ni zaman2 abah aku dulu..zaman aku zaman Linkin Park..ekeke.. tapi ak layan gak The Beatles nih..anak abah ar katekan..huhu


The Beatles ni fan diorg smpai kat Msia..sure suka bangat laa kalo fan2 The Beatles datang sini..

yesterday..all my trouble seems so far away...ala2 Beatles gitu..

spoof cover album The Beatles - The Abbey Road

nilah kapal selam kuning - The Yellow Submarine


The Goodison Park - Everton Stadium

The Anfield - Liverpool Stadium

on our way to the train station.. next destination - Birmingham


muka selebet kepenatan..tggu train ke Birm plak...
Liverpool memang best beb.. City ni dapat anugerah Europe Heritage City (something like that) tahun lepas.. ade part yg modern tapi keunikan dan tempat2 sejarah masih dipelihara.. kira balance laa.. ada yg moden..ada yg lama.. and omputih perempuan kat sini cantik2 wa cakap lu.. aku jalan2 London, Plymouth, Manchester even kat KL sekali pon tgk pompuan2 die kire cam bese je ar kan.. tapi pompuan2 kat Liverpool ni seyes cantik.. nmpk beza ar..(huhu..statement paling jujur n open dlm bnyk2 post kat blog nih..wahaha)..kat sini pon ramai macam orang luar gak..kira kalo kt Msia tu macam KL ramai Indon ar..huhuhu.. disebabkan kunjungan ke sini agak singkat dan bnyk sgt tempat2 menarik kt sini ditambah lagi dgn hari hujan..so tak bnyk ar yg kitorg sempat explore..tp next time insyaAllah datang lagi..and Liverpool mmg best..meh laa datang..huhu

4 comments:

Irwan said...

Waa.. dasat seh gmbr2 ko..

azarsyafiq said...

heh..dasat dr segi ape tuh??ni baru gamba bodo2 ntuk liputan jer..gamba ntuk fotografi nnt ak upload kt fotopages dgn flickr..tu nnt baru real...ekeke

aFiQ said...

"what do you have in your mind when I say Liverpool?? Team Liverpool? Anfield? Steven Gerrard? atau The Beatles? kalau tiada satu pon diatas, sorry to say, you have a very limited general knowledge.. g baca encyclopedia atau surf wikipedia cepat"

Look whos talkin~mate u should read wikipedia more i would say..u missed EVERTON out~cmon how come u missed out EVERTON when talking about Liverpool..Glad 2 see u in front of Goodison and ANALField~cheers!

azarsyafiq said...

hekeleh..emo lak takde everton die..takkan aku nk senaraikan sume lak..tu contoh2 jer..huhu..
nyway bile ko dtg sini nnt nk tgk bola ak join eh..hahaha..ak da tau gak sket2 area2 liverpool tuh..

more pics at everton to come..hehe