Sunday, June 28, 2009

Teh.Gula.Papadam.Turkiye

Apekah tajuk diatas itu??hehe..itulah formula untuk mengingat perkataan "Terima Kasih" or "Thank You" dalam bahasa Turki yg digunakan oleh kitorg (Aku,Pokjak,Shidey) time kat Turki aritu.. perkataan sebenar die ialah "Tessekur Ederim" tapi sebut die "Tea Sugar Ededem".. Turkiye tu Turki laa dalam bahasa Turki.. maksud aku tulis atas tu ialah "Terima Kasih Turki" (dgn nada ceria ala2 iklan tv) so pelik kan..eja die lain tp sebut lain..huhu..mostly ejaan kt Turki ni bnyk cm Msia jer..contoh cam Telefon dan Polis..eja sama..tapi sebut die aku taktau ar plak..huhu..so continuity dari previous post bawah nih..meh ak tunjuk sket gambar2 sekitar Istanbul..yok kite..

Masjid Sultan Ahmet (Blue Mosque)


Gereja > Masjid > Muzium Hagia Sofya (Aya Sofya or Saint Sofya)


Topkapi Palace


Along the Bosphorus River

(Kubu Kota Constantinople)

Around Istanbul


So sekian sahaja diari pengembaraan aku kat Istanbul, Turki aritu.. sori lambat upload kt blog pasal aku malas..huhu..nyway..ntuk tengok lagi gambar2 dari Istanbul nih..korang bleh ar klik kat salah satu dari dua link kat bawah nih:


Thanks..cheers...

5 comments:

i r r i n a said...

azar,masjid sultan ahmet dgn aya sofia tu rupa dia sama je..
kompyus

azarsyafiq said...

haha..baru dua tu ko tgk..kat Istanbul ni ada lebih kurang 3000 (tiga ribu) ya btul..sy tak silap taip..ade 3000 masjid kat bandar nih..and sume design same jer..sebijik2 sama..
and basically Masjid Biru tu tiru design Aya Sofya tuh dan diorg nk buat lg besar dr aya sofya..tapi tak berjaya..so design masjid2 len kt situ ikut design aya sofya dgn masjid biru tu gak..tp ade beberapa perbezaan..
perbezaan utama adalah dari segi minaret dier..masjid biasa ada 1 or 2 je minaret..tapi masjid yg Sultan pergi ada lebih dari 2 minaret..camtuh ar lebih kurang..

nasa said...

tgk gmbar kat blog ni br paham sket..gmbar kat facebook xde dscription masa aku tgk aritu..

azarsyafiq said...

yeah..luperkan facebook..idop blog aku..huhu...

lin said...

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室