Saturday, July 11, 2009

Satu Game...

Satu hari gua tengah lepak2 dalam library sebuah sekolah nih. Gua tekun je buat kerja gua tanpa menghiraukan bendasing2 dikeliling gua. Kalo diingat balik, bape kerat jer gua singgah kat library buat kerja time gua sekolah rendah dlu. Kalo ade tu pon sure lepas kene paksa dengan cikgu sambil pegang pembaris kuning. Gua pon taktau ar ape jadahnye ilmu itam yang ade kat pembaris kuning tuh. Asal nmpk pembaris kuning je sure gigil lutut gua. Tu blom kire kalo cikgu tu test2 hayun sedas dua atas meja kan. Kecut diafragma gua beb. Tapi gua kire hero jugak ar pasal takat kecut diafragma jer. Member2 gua yang lain da latah2 dah kalo dengar bunyik hayunan pembaris tuh. Gua cool lagik laa. Tak percaye Tanya facebook pasal aritu gua jawab kuiz die kate gua cool.

So tengah gua tawadhuk ngadap kerja gua tuh, masuk laa sekumpulan pelajar dalam library tuh. Meriah laa pulak suasana library tu kan. Dari tadi sunyi sepi cam kat tanah perkuburan, sekarang da macam konsert final AF lak. Gua biarkan ajer. Takde mood lak time tuh. Then tetibe keadaan semakin meriah macam juara AF da diumumkan jer. Gua usha dengan jelingan manja. Amboi makin kuat lak lu orang gelak eh. Gua takleh tahan beb camni. Ouh dari tadi gua usha jer lu orang takde sket pon nak amik inisiatif turunkan pitching suara korang tuh. Gua mana tahan beb tengok org bergelak ketawa sumer. Of course gua nak join skali. bersenang-senang tanpa gua mane jadi beb. tanduk gua da tumbuh 3 inci. Kerja2 gua ditaruk tepi. Gua betulkan tie. Gua mara menuju ke kumpulan pelajar itu.


Gua: Cikgu nak join sekali bleh. Cikgu bosan laa buat kerja jer (gua mengayat penuh yakin)

Pelajar 1: Meh laa cikgu. Cikgu ni cikgu baru ker?

Gua: a’ah cikgu ni cikgu baru. Segar dari ladang lagi (fresh laa maksud gua) Kamu semua ni buat apa kat sini? (gua tau la dok library bace buku, tp da dr tadi diorg meriah sgt mcm makcik2 buat kerja kenduri smbil mengumpat, curios gak gua)

Pelajar 2: Cikgu suruh pergi library. Kejap lagi dia datang. Cikgu ajar darjah berapa cikgu?

Gua: ouh, cikgu semua darjah boleh ajar. Hebat kan (sekali lagi gua bersuara penuh keyakinan) Kamu darjah berapa?

Pelajar 1: kami darjah 3.

Gua: ouh darjah 3. Cikgu pun pernah darjah 3 jugak. Same laa kita. Tiru cikgu yer. Org masuk darjah 3 die pon nak masuk jugak (gua saje pancing beb)

Pelajar 3: memang laa cikgu nih. Apela. Kitorg boring laa darjah 3 nih. Nak habis sekolah cepat2.

Gua: eh best laa darjah 3. Cikgu dulu darjah 3 cool jer (rujuk perenggan pertama). Cikgu cool macam Zack Efron (smpai skrg gua musykil lagi cmne gua bleh petik nama mamat nih)

Pelajar 4: ala poyo jer cikgu nih. Cikgu pon tengok high school musical ker?

Gua: ape barang hero macam cikgu tengok cerita tuh. Cikgu ni CyberCop tau sebenarnyer. ala Korang blom lahir lagi time tu. Mane kenal CyberCop. Haritu Zack Efron tanya cikgu macam mana nak darab pecahan. Cikgu ajar je la. Tu yang kenal die tuh. (kata gua dengan nada sedikit ujub)

Pelajar 1: ala cikgu ni poyo laa. Cikgu cerita laa ape2 cikgu.

Pelajar 2: a’ah cikgu. Ape kate cikgu cerita hantu.

Gua: ape kejadahnye cikgu nak bukak citer hantu tengah2 hari buta nih. Hantu pon tak keluar time ni sebab panas laa. (gua cuba memberikan fakta menafikan permintaan diorg psl citer hantu mane ilmiah beb, of coz gua ajar bende2 berfaedah jer)

Pelajar 3: ok cikgu. Kalau camtu apekate kite main satu game nak?

Gua: ouh. Boleh jer (ala budak2, tak cukup umur lagi, layan je la) Macam mana?

Pelajar 2: ok senang jer game nih. Cikgu tak boleh sebut nombor lima.

Gua: Nombor li... (eceh sib bek gua tak tersebut) eh.. ok boleh jer.. (bagi gua apelah sgt mainan budak2 darjah 3. sikit pon gua tak goyang)

Pelajar 1: ok cikgu, 1 + 1 berapa?

Gua: (gua fikir dlu ada tak unsur2 nombor 5 dlm jawapan gua. ok clear) Dua (dgn sgt yakin)

Pelajar 3: 2 + 2??

Gua: (ok confirm takde lima lagi) Empat. (heh gua konfiden diorg takleh kenakan gua)

Pelajar 2: haa cikgu sebut empat. Mane boleh sebut empat.

Gua: eh tadi dia cakap lima.

Semua: haa cikgu sebut lima. Yeay.. cikgu kalah..

Gua: (hati kecilku berkata2..korang ni tak pernah kenal pembaris kuning agaknyer)


Cmne diorg bleh berpakat secara spontan cmtu? adakah gua cikgu pertama yang kene dengan budak2 luaran innocent tp dalaman penuh tipu helah itu?? seyes gua terasa loser sepanjang hari tuh. sib bek ar gua cool. kalo tak ade yang bawak balik kesan tapak kasut size 9 gua kat dada belah kiri tuh. kadang2 ade gak terlintas difikiran gua nak tukar biasiswa Kementerian Pelajaran ni dengan Kementerian Pelancongan. agak2 boleh tak??

12 comments:

Ka-E said...

mwahahahaha~~ haaa... tu la~ mengayat lg... kan dah terasa loser sepanjang hari~~ lol~~
klakar2!!

nasa said...

haha..terkena gak ko ngan bdk2 tuh.. :P

erm,memandangkan ko ni cikgu yang bagus lg cool (cool ke??), xyah laa tukar biasiswa tu walaupun mmg xboleh sbnrnya..

Syaza said...

Hahahahahaha~
terbaik punya..
kalo dah kena tuh, ingat ar, pasni bg balik kat budak2 lain..huhu..

SyapaDoNut said...

cool benao dak2 tu..
leh tiru nti..
ahaha


-piries

azarsyafiq said...

kak KaE: heh..tu laa..kene alert sket nk ngayat budak2 pasnih..huhu

nasa: agak2 kalo ak nanges2 hentak2 kaki die tak bg gak eh??

kak Syaza: heh sye tak se'evil' diorg nak kenekan kt bdk len plak..sy baek jer..biar r org buat kt sy..huhu

syapa: heh..bdk2 tu cool psl aku cool ar..huhu

nohskywalker said...

hahahahahaha

awatif 'adilah atan said...

game yg sungguh creative...betulla kate Jaine Moon..

azarsyafiq said...

noh: siot ko gelak kt aku..heh..

kakTiku: yer..sgt benar..jgn under estimate bdk2..huhu..terutama yg urban2 nih..

masyhi norddin said...

wahhahahahha zac efron tuhh.. sengal!

azarsyafiq said...

zac efron tu mmg sengal..huhu

ZaaRz said...

sape zack efron tue ek ?

T_T

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女