Saturday, February 28, 2009

Superb Saturday...

Apakah objek diatas ini???

Salam..hehe..pejam celik pejam celik da 3minggu aku ada kat bumi orang ni..kejap je masa berlalu kan..nanti sedar tak sedar dah nak balik Malaysia..huhu..(purposely say it to soothe my parents..dan jugak aku..sudah rindu bangat sama family nih)..huhu..ok harini (Sabtu 28 Feb 09) aku kuar berjalan-jalan dengan hajat dihati nak tour Plymouth City Centre yg dicintai ni laa kan..So plan laa nak kuar dengan Hanis(Temah),Acap,Isz & Kak Abby..Perjalanan yg dirancang seawal jam 9pg ditangguh sehingga jam 10 lebey gitu..pasal tunggu budak Temah tu laa..hampeh tol ko..

yeah sebelum memulakan perjalanan

Cam bese laa..nak g town kene ar amik bas kan..then lepas berkumpul amik laa bas..huhu..so berbekalkan senjata sniper Alpha 350 aku nih..kami plan nak menjejakkan kaki ke Plymouth Hoe..Plymouth Hoe tu adalah tempat landmark Plymouth ni laa..kat tepi laut nih..kira kebanggaan Plymouth ni laa...So smpai jer kat City Centre..Kitorg pon menapak laa ke Plymouth Hoe..Syukur cuaca baik dan langit cerah..nampak ceria laa sket kan..walaupun cerah jer sume..tapi keadaan tetap sejuk..dan kalo angin kuat lagi ar sejuk kuasa dua..huhu..

pokok diakhir2 winter..macam header blog Fikri jer..huhu


objek pertama yg menarik perhatian kami..Plymouth War Memorial

ok War memorial ni sempena memperingati askar2 British time World War Two dlu ar.. Tentera Laut khususnya..pasal Plymouth ni dlu kira markas utama tentera laut British rasanya..kalo korang tengok peta UK aku sure korang tau kenapa Plymouth ni port tentera laut..dan kat Plymouth ni jalan masuk utama serangan Perancis dan Sepanyol keatas Britain...tempat perang laa dlu kirenye Plymouth nih..

cuba baca apa yg ditulis itu..."MALAYA"...

Tengah2 dok2 usha pemandangan campur dengan awek2 omputih..tetibe ak terperasan satu bende yg cam kenal je kat dinding memorial tuh..Malaya??Harimau Malaya??haha..tidak..inilah akibat jadi negara bekas jajahan British..ada tulis nama negara2 Commonwelth kat memorial nih..so Malaya pun ada laa kan..ada laa tulis memperingati askar2 diorg yg terkorban semasa mempertahankan Malaya time Second World War dlu..mempertahankan??bukan menjajah ker??haha...ade ar list nama askar2 pangkat besar diorg yg kat Malaya dlu..haishh..patot ar org UK kenal sgt Malaysia..huhu..

Kak Abby,Isz,Temah(Hanis),Acap..kawan2ku yg sedang khusyuk tgk gmba yg diambil kt camera Isz..huhu

kat depan War Memorial

huh..hensem gak anak pakcik Azni dengan makcik Azizah ni eh..ade sesape nk no tepon die..huhu

huh kekadang bile aku posing bergaya gak beb..hehe

yeah..blakang itulah War Memorial..seyes smart mamat nih..huhu


Smeaton's Tower

yeah..Smeaton's Tower lah gambar yg diatas tadi..huhu..kalau kt Kuala Lumpur kita bangga dengan Twin Tower tuh..kat sini, inilah dia kebanggaan warga Plymouth..Smeaton's Tower ni rumah api jer..heh..tengok..maju lagi Msia kan..kite bangga dengan menara tinggi2..diorg ni bangga dengan rumah api jer..haha..layan ar korang..huhu..Smeaton's Tower ni kira simbol Plymouth ni laa..sebab laut kat sini laa laluan utama nak keluar masuk Selat Inggeris (English Channel bak kate omputih nih)..so kire penting giler babas ar rumah api yg bernama Smeaton's Tower nih..

bergambar ala2 kat oversea jer..huhu..mmg laa kat oversea pon..

Satu lagi posing bahagia kt oversea..huhu..(baru aku perasan yg kaki aku macam cacat je sebelah..huhu..cm kudung je..tp tetap hensem..huhu..)

ni lah rupe tepi laut kat Plymouth Hoe nih..bnyak kapal nih..kapal layar, kapal besar2, kapal dagang, kopi cap kapal api je takde..

da nak balik dah..

blakang aku tu anchor (sauh) original dari kapal ape ntah dihadiahkan kpd bandar Plymouth nih..birthday aku nanti jangan hadiahkan benda ni plak..

hehe..skali skale buat muka comel blakang bunga..Spring is coming..yeayy..

Kami pelajar2 University College Plymouth St.Mark & St.John, Plymouth, UK mengucapkan Selamat Hari Hari kepada seluruh ahli keluarga yang dicintai di Malaysia..tidak dilupakan guru2 sekolah yang pernah mengajar kami dan juga pensyarah2 di Institut Pendidikan Guru Malaysia Kampus Bahasa Antarabangsa (IPBA)..Ucapan juga ditujukan buat penaja kami dari Bahagian Tajaan Kementerian Pelajaran Malaysia...ngeh3...

balik dari Plymouth Hoe, kitorg melilau2 ar dlu kat City Centre nih..jalan2 cari pape yg patot kan..sampai laa dekat pukul 6 petang...so bila da balik jer..kene tolong menolong memasak plak..ketua chef House 32 pada hari ini ialah saudara Baim..yeay...

jangan ditanya apa nama masakan ni..asal ade rase and bleh dimakan..layan jerr..

makan time..tgk tu kicap kipas udang..main course tuh..hahaha

anyway time balik dari City Centre kitorg singgah laa kat tempat surat kat Marjon ni nak tengok pigeon hole masing2..mane ar tau ade pape kan..then kat pigeon hole aku yang dilabel 'Azni' tuh..ade satu slip hijau..slip itu berbunyi "Dear Mr. Azni, you have a parcel, please collect it from Porter's Lodge"..kepale hotak kau..bapak aku kat Malaysia ar..camne die nak amik..wakakaka..orang sini kan main sebut surname ntuk urusan rasmi..ngeh2..so aku pun gi laa amik..waarrgghh...sgt tergezut..PSP yg aku beli kat Amazon da sampai..huhu..yeyeyeye..die kata estimated sampai 4th March..skali da sampai lak..yeyey..suka2..haha..PSP ni model latest yg PSP3000 tuh..dan harga UK yg aku bli ni jauh lagi murah dari harga kat Malaysia beb..kire kalo convert ke RM still murah banyak lagi ar..ngeh2..nak lagi best yg aku bli ni bundle dengan FIFA'09 lagi..kalo kat Malaysia sure lagi double2 mahal ar..hahaha...

My latest Sayang..huhu..PSP3000 Piano Black

aaaahhhh...indahnya hari ini...huhuhu

Monday, February 23, 2009

What Is Education For?

Today is the day when my friends and I submitted our very first assignment in Marjon. Fuuh.. It is a big relieve. But beware, more to come. haish.. inilah student..haha.. Selepas lebih kurang 5 bulan menjalani hidup yang bahagia tanpa assigment, kini musim assignment telah bermula bagi kami di Marjon. heh.. kalo korang nak tau..kat Uni kawan2 aku masih berpesta menyambut kedatangan kat tempat baru.. kelas tak mula lagi.. dan sebagainya..kat sini kitorg da siap submit first esaimen da tuh..tu blom lagi kene pergi School Experience next week.. Semangat2..huhu...

Esaimen kitorg ni bertajuk "What is education for?".. seyes wa cakap beb..da lama tak buat esaimen ni jem woo pale otak..huhu..

Nak dijadikan cerita..aritu aku sempat YM dengan dua orang students aku time SBE kat SK SS19 dulu (Adila & Yaya). Hari Sabtu lepas, lebih kurang pukul 9 pagi waktu Malaysia dan 1 pagi kat sini.. aku pun buat laa ayat skema cikgu berkaliber, "cikgu nak tanya satu soalan nih, kamu semua pergi sekolah, belajar semua tu untuk apa?" hehe..translate sket dalam BI, "what is education for?" yeah..tulah soklan esaimen aku..saja nak dengar pendapat students yang masih sekolah..aku nak tau apa yg diorg betul2 fikir untuk apa diorg belajar nih..apa motivasi diorg untuk terus belajar dan diorg sedar tak yang pelajaran tu lebih dari sekadar dalam bilik darjah..anyway ni jawapan yang diorg bagi :

-untuk mencapai kejayaan

-untuk mencapai cita2

-untuk melanjutkan pelajaran ke university

-untuk menjadi bijak

-untuk menjadi cemerlang

-untuk lulus dalam peperiksaan

-untuk menjadi seorang yang berguna

-untuk mendapat ilmu

-untuk mendapat idea yang bernas

-untuk menjadi seorg yg berdikari

-untuk mahir dalam sesuatu perkara

-untuk menjadi seorg yg baik hati

-untuk menjadi org yg beriman

(Adila and Yaya 2009) - Havard referencing style.


So cuba tengok jawapan2 tu..hehe..agak advance jugak bagi aku untuk student darjah 4.. ok honestly, for me, those are typical answer if you throw that question to the students..bagi aku camne student jawap soklan ni it's depend on how cikgu diorang doktrin diorang dengan apa yang diajar.. cuba korang tengok balik, jawapan awal2 menggambarkan budaya kat sistem pendidikan Malaysia ni kan..apa lagi kalo bukan Exam-Oriented culture.. belajar untuk exam jer..dan dari bahagian tengah dan kebawah telah sedikit berubah apabila aku provoke pemikiran diorg sikit dengan realiti yang bakal dihadapi diluar sekolah dan untuk survive dalam hidup..


so cikgu2 yang membaca serta sahabat2 bakal guru.. kita mencorakkan students kita, kalo nak diorg berguna dalam dewan exam jer..ada caranya, kalo nak diorg jadi whole rounder individual (Falsafah Pendidikan Negara) juga ada caranya.. So lu pikir la sendiri (Nabil 2008)..huhuhu...


yeah..gambar dgn Shah..muka bahagia nak submit esaimen..huhu..baru permulaan beb..takleh takbur2 sgt..huwaaaa...

p/s: Demi pelajar2 yang ingin menjadi insan berguna untuk diri sendiri dan masyarakat sekeliling, kami bakal2 guru akan berusaha untuk menjadi yang terbaik demi memberikan yang terbaik untuk kalian. (sambil mata bersinar2..huhu)

What do you think of me???

anyway I come across with this thing in Friendster bulletin.. hehe.. I feel it's quite interesting to know what people think of me.. so feel free to choose any colour that you feel best describes me..
(this is not a personality test.. just a metaphor of how you look at me)

putih -
pendiam
biru - jujur
merah - panas baran
hijau - peramah
ungu - comel
pink - nakal
hitam - perangai pelik
coklat - klakar
kuning - manja
oren - personaliti yg menarik
kelabu - pandai jge ati kwn
jingga - brutal

Trimas...

Friday, February 20, 2009

Malaysian @ Marjon

Salam..hehe...For this entry, I would like to share one of our culture in Malaysia that we are not forget to bring to UK.. Yassin recital.. Malaysian here have this weekly activity and we do it separately from boys and girls.. I believe this has been done from the previous cohorts and we will continue the tradition..We will recite the Yassin together and one house will be the host house (boys in boy's house, girls in girl's house) for this ceremony. And for this week, my house (House 32) is the host..

semua membaca dgn khusyuk tanpa menghiraukan tukang amik gmbar..bagus2..huhu

After the recital, one of us will give tazkirah (a short story as the reminder for all of us).. and after that, the host house will serve some foods and drinks (jamuan moreh sket)..So since we are in the place so called United Kingdom, usually we serve chips and snacks..hehe..British people love to eat chips ok..the next host house claims that they will serve rice or cereal for next week (kalo takde siap korang..huhu)

Faris membantu tuan rumah menghidang chips 'Walkers' kpd tetamu..huhu..sedap nih..

i'm not sure about the other universities, but this is how we do it in Marjon.. since the Marjon Village is also known as the Malaysian Village in Plymouth (because here is the largest Malaysian community in Plymouth), we can do it and we are happy with it..i believe this activity will tighten the bonding among us and shows to the local that Muslim is unite and Malaysian will not forget our roots wherever we are..hehe..so Cohort 5 in Aussie and NZ, buatlah selalu aktiviti yang boleh merapatkan ukwah sesama kita kat tempat masing2 yer..

sebahagian tetamu Cohort 4 & Cohort 5 yg sempat posing kat depan camera..huhu..

Regards,
azarsyafiq

Thursday, February 19, 2009

What Is So UK About UK???

Apa yang UK sangat pasal UK nih?? I bet it is an interesting topic to be discussed. What I found out in UK after about two weeks here. Erm.. Untuk post kali nih, aku akan guna bahasa Malaysia + bahasa rojak + bahasa shortform untuk mengelakkan sebarang salah faham kalau-kalau omputih baca entry ni..kalau2 ar ade terkutuk ker kan..hehe..so baik diorg tak faham langsung kan..Pasal omputih kat tempat aku study ni paham gak BM..ekeke..so..hehe..pandai2 laa..ekeke.. jadi untuk korang yang akan ke UK, atau tak akan, atau berminat nak tau pasal negara penjajah kita ni..aku sure entry ni menarik untuk korang..hehe..sekadar menambah pengetahuan am dari kaca mata orang yang tinggal dan belajar kat UK nih..hehe..patutnye aku tengah taip esaimen nih..ekeke..

Apa yang UK sangat pasal UK nih???

1) Jalan raya kt sini sangat sempit. ruang pejalan kaki kat tepi jalan tu lagi luas dari jalan raya. pasal kat sini ramai orang suke jalan kaki jer..

2) korang akan mengagumi driver bas die..hehe..pasal jalan kecik..so skill yg tinggi sgt diperlukan ntuk bwk bas or pape kenderaan kt sini..kalo berselisih or kt simpang tu ngeri beb..huhu..first2 naik bas dlu cuak giler woo..lame2 ok laa..hehe..

3) omputih sni sgt bersabar..kalo beratur tu diorg cool jer..nak lagi kalo naik bas..rilex je beratur panjang tggu org lmbt bayar tambang..try test buat lambat2 kt Msia tgk..huhu..

4) omputih sgt environmentalist..pencinta alam sekitar.. aku g bli barang kat ASDA (sejenis supermarket) cashier tu tanye 'are you environmentalist?' kalo korang jawab yes..die tak akan bagi ar plastic beg..kalo no..dia bagi ar 1,2 helai gitu..pasal kt sini diorg galakkan reuse,recycle sume tuh..so plastic beg mmg org sini bawak dr rumah..cool kan..huhu..

5) setakat 2 mggu nih..aku dah jumpe 3 bijik kete satria, 2 kelisa, 1 kembara..ekeke..jakun kejap jumpe kereta Malaysia kt UK.."uuii kete Msia siott..".wahaha..

6) tak pernah jumpe semut & nyamuk kat sini..huhu..sejuk kot..then kucing pon penah jumpe sekor jer..tu pon kucing sesat yg dibela turun temurun oleh student Msia kt Marjon nih..name die Beethoven..huhu..anjing bnyk ar..tp sume bertuan dan tak merbahaya...tp takut gak..huhu

7) in a way, omputih agak polite..tak semua ok..some of them..contoh kalau terlanggar..aku cakap laa "ouh i'm sorry" die plak cakap, "no, no it's not your fault. i'm sorry" ak plak ckp, "my mistake, i'm sorry" die plak cakap "no, no, you've done nothing wrong, my fault, i'm sorry"..haish bile nak abis kan..haha..kalo naik bas plak..bila turun jer sume ckp thank you kt driver tuh..then driver tu pun jawap..it's my pleasure..lovely..etc...huh..tak ke aman dunia cmtuh..

8) omputih sgt komited dgn job diorg..even kalo die cleaner skali pun..diorg akan buat job diorg dgn bersungguh2 dan heppy jer buat keje tuh..dan diorg proud dgn keje tuh..wooo..stylo..

9) polis kat sini tak bawak pistol..huhu..tp org2 diorg sgt respek kt polis..

10) undang2 kt sini mendidik..bukan menghukum..

11) kat sini org2 luar or imigrant bleh kata selamat ar..sgt2 dilindungi..perkataan "discrimination" sgt ditakuti kt sini..so omputih takut ar nk kutuk2 org luar or minority..lgpun diorg da dididik not discriminating...kalo die discriminate or kata pegi balik ar negara ko..tu time die mabuk ar tuh..huhu...

12) negara UK ni liberal..kat TV penah buat wawancara dgn sorg menteri ni dan die dikutuk terang2an pasal satu keputusan die nih oleh pemanggil2 telepon...try buat kt Msia beb..ekeke..ISA ko..dan die mengutamakan kesamarataan dan keamaan semua yg ada dalam UK nih..tahukah anda bebaru nih Gert Wilders (ahli parlimen belanda yg buat film fitna tuh) datang UK tapi dihalang dari masuk UK pasal die buat bende tuh dan die anti Islam..bg mengekalkan keamaan umat Islam kt UK ni..kerajaan putuskan melarang die masuk UK..hebat tuhh...UK ni tak macam America ok..so bertuah gak study kt sini..kita bebas mengamalkan aktiviti keagamaan kita sume dimana saja..

13) rumah kt UK ni luar batu dalam kayu..huhu..ni experience aku kat MSD dan umah aku kt sini..haha..luar nampak cam batu jer..rupe2nye kayu jer..taktau ar umah2 len kan..tp pattern English house lebih kurang jer..takde lak nmpk mcm taman2 perumahan ker..huhu..

14) tandas diorg dry toilet..heh..i really miss tandas Msia..huhu..

15) logo2 jabatan kerajaan (macam polis, bomba, even post royal mail, etc) ada simbol E II R..apekah itu?? E II R is Elizabeth the second and reign..diorg berkhidmat sepenuh hati demi Queen dan seluruh kerabatnya..diorg sgt menyanjungi Queen diorg pasal Queen tu lah ketua diorg..bukan perdana menteri..perdana menteri tu hanya macam perkerjaan len jer..hehe..PM ttp ketua tapi Queen lg berkuasa...Msia cmner??berkhidmat untuk kerajaan B___s_n N___n_l atau berkhidmat untuk Yang Dipertuan Agong?? Berkhidmat Untuk Malaysia laa...

16) org Msia kt UK sgt teruja bila jumpe dgn org Msia..wahahaa..mcm jumpe kt London dlu..pasal Msia sket je kan..kalo jumpe org Msia jer mule ar senyum2..then tegur2..then borak2..then jd member..cam aku ni pon da ada member dari University of Plymouth..Uni ni kt city centre of Plymouth..sempoi jer lepak dgn diorg..ade buat degree,master,phd..Uni diorg ni link baik gak dgn Marjon..pasal bila ada acara Msia kt UK nih..so kitorg ar wakil Plymouth..hehe

17) kat sini omputih tak mandi sgt..sejuk kot..diorg just basuh muka,gosok gigi,basuh kepale jer..hehe..tp kita org Msia mmg mandi ar..sejuk ke tak sejuk..mandi tetap mandi..huhu...

18) makanan dari Msia ade je kt Plymouth nih..taktau ar kt tmpat len..tapi takat kicap cap kipas udang tu ade jer..takyah kirim dr Msia pon..huhu...

heh..ok tu je yg aku ingat buat masa skrang..nnt kalo ade bende lg aku buat part 2 plak eh..haha..so ntuk aku..agak seronok ar study kat UK nih..banyak bende baru boleh belajar..pasal sgt jauh beza dgn Msia..Msia mmg nmpk mcm jauh lg maju..tp UK ni maju tapi die masih mengekalkan ciri2 tradisional yg best gak..haha

OK..Thanks..
azarsyafiq

hehe..mengadaptasi jadi orang UK yg berjiwa Malaysia..ala2 sonata musim salju gitu..hehe

Friday, February 13, 2009

A Week In UK

Salam & Hype everybody!!!

Sedar tak sedar, harini genap seminggu aku dah ada kat UK. Dari London sampai la ke Plymouth sampai la ke saat aku duduk atas katil sambil menaip entry ni, segalanya diisi dengan saat-saat indah. hehe..skema benar..huhu..Even though aku dah seminggu kat sini & everything goes well tapi ada lagi kawan2 aku yang masih di Msia dan yang paling teruk tu ialah yang masih tak dapat visa (those who are going to NZ, Aussie sume da fly da).. so for u guys..aku doakan yang terbaik untuk korang sumer tau..semoga Allah mempermudahkan urusan kalian..Aminn...

What I did today (the official day after a week here)
1) Pagi tadi pergi kelas (still in our orientation week), dengar Steve bercakap pasal course kami dan buat sedikit aktiviti yang menarik (here everything is fill with activities, not just listening to the lectures). Then received our very first assignment here..haish..ni la yang paling tak best kat UK kot..haha..but what to do..we are students and we are here to study and perform our best..we must do it..yeah..semangat Azar..huhu..

2) then we went to the Derriford Hospital (the biggest hospital in Plymouth) for Friday prayer.

3) in the afternoon my friends (Baim & Shah) & I went to the city centre of Plymouth to settle our banking.

4) we took our lunch in Nawroz (a Kurdish restaurant in Plymouth & it is Halal). "Sedap gillerrr, ni lah makanan paling sedap aku pernah makan", (Baim, 2009). "Best, best, puas woo makan", (Shah, 2009). I eat chicken beriyani rice. It was a meal together with roti nan. Believe me or not, they served a full plate of nasi beriyani and half of the chicken with it. Makaih..seyes best..haha..separuh ayam siot..it costs us around 6 pound only..just now we realized how expensive the food in Malaysian hall..hehe..

5) then we went for window shopping around city centre (sape kata Plymouth bandar mati seblom ni baik tarik balik kata2 anda), Baim & I bought new O2 number (pay & go.. we call it prepaid in Msia) with the 'Your Country' plan. got free minutes for international call..

6) browsing some of the shops..tengok2 dulu..nanti datang beli..hehe..and you guess what..SANGAT MURAH...hehe...seriously..most of the items (that attracted me) are cheap. even if we convert it to RM, it is still cheap than the price in Msia..ngeh2..suke2..an advice, don't convert it to survive here..we got the allowance in Pound..so just use it, if everything wants to convert, then sure cannot survive..hehe..brands like adidas, nike, umbro, reebok, and1, etc (i prefer sport attire even though i'm not really into sport) are very cheap as well..i will come again to buy those things..

7) Baca Yassin kat House 38..hehe..So Malaysian..budaya dan adat tetap tak dilupakan..hehe..

anyway, feel free to look at some of the pictures below..it was on our last day in London, before we came to Plymouth..hehe..salji tebal tu betol2 yer..ngeh2..

ni lah bus double decker versi moden kat London

just read the sign..don't ask me why..huhu

Faris & I..takkan nak gosip gak kot..huhuhu

supercar is normal here..kete normal tu yg pelik kat sini..haha

job macam bese laa kan..snap,snap..huhu..

ni payah jadi selebriti ni..cakap telefon pon orang amik gambar..haish...

haa yang ni posing poyo kat banggunan depan MSD sblom berangkat

it was snowing along the road..serba putih macam guna fab total putih unggul..

menengok salji ori yang tak penah ade kat Msia..

men baling2 salji siot..cam tak cayer jer..haha

ni lah perangai orang2 tak penah jumpe salji..huhu..

nak buat baby snowman

gentle giler gua pegang salji tak pakai glove (lepas tu tangan berdarah sket2 pasal sejuk..amik ko..huhu..)

spoof : gamba snow tebal tu sebenarnye kat R&R (something like that laa in Msia) tepi jalan on our way to Plymouth..Nampak je cam cantik tempat tu..haha..omputih pelik tengok kitorg..tapi pedulik haper..yang diorg tu datang Msia dok berjemur kt pantai kita lak pelik kan..hehe..vice versa beb..

p/s: skali lagi credit to the photographer and the camera owner for those pictures..hehe..gua rasa bahagia plak bila diambil gambar nih..hahaha...

fot this time..thanks for viewing ya...

Yang tak tipu,
azarsyafiq
Marjon, Plymouth.

Monday, February 9, 2009

Mimpi Yang Sempurna di LONDON

Arrived in London, England on 6th February 09. Was staying in Malaysian Hall London for about 3 days. The feeling was great. I'll let the pictures talk..

At KLIA with my family

With some of my friends. Thanks for coming ya..

In the flight with Shidey for 13hours

Arrived in London Heathrow Airport. Very cold. Temp -2. (blakang tu snow tau)

In front of Malaysian Hall London. Malaysian Student Department of UK & Eire

Lunch at Malaysian Hall canteen. Having Malaysian Food (harga jangan tanya laa)

In front of The Royal Albert Hall (tempat Sudirman & Siti nyanyi tu..)

At snowy Kensington Garden (depan MSD jer)

Picadilly Circus

The National Gallery London

Trafalgar Square (bunyi2 camtu ar..not sure the spelling)

The White Wall (ape ntah die tulis tuh)

The Buckhingham Palace (sempat tengok upacara changing guard pkul 1115 a.m.)

Eating Malaysian traditional kuih at St.James Park

The Big Ben & The Houses of Parliament

London's Eye (bergambar nak..naik taknak ok..hehe)

Statue Aviator at Thames River

Wajah-wajah sesat di kota London 1

Wajah-wajah sesat di kota London 2

BEST WOO LONDON...hehe...

p/s: It was very cold in London. I have the experience with snow for several times. Thus, we have to wear thick cloths, glove, ear muff, muffler/scarf to keep us warm. Bear in mind that we wore 3 - 4 layers of cloth inside + winter coat/jacket outside when we walk around London. Don't do it in Malaysia..hehe.. That's why I look a bit chubbier in those pictures..hehe...nyway thanks for all photographers ok..(tetibe aku rase lagi best dok depan kamera dari dok belakang kamera..hehe)