Friday, April 24, 2009

5forty2 Backs In Action...





5forty2 performed Balada Palestine. Not the best performance due to poor stage monitor speakers. Plus the sound system guy keep disturbing the volume and arrangement of the mic (which I have no idea why). But we have try our best with what we have. By the way the original song does not contain the chorus part, that was some remix version done by Demascus.
(quoted from Edly a.k.a. PhonicBugz)

yeah readers.. Salam.. in this post, I want to promote 5forty2 new song which is 'Balada Palestin'. Haritu diorang perform kat MMU untuk Gaza Charity Night kalau tak silap aku (Ed btolkan kalo ak salah).. Selain itu..aku jugak nak promote 5FORTY2 nih..

siapa 5forty2 nih?? bagus sgt ke diorg nih?? apa lagu yg diorg ada?? siapa budak2 dalam group nih?? hehehe...untuk lebih mengenali 5forty2 dan untuk dengar lagu2 5forty2, korang bleh layari laman web ini

www.542music.com

untuk kawan2 aku kt Marjon, korang mybe takleh masuk (pasal ak pon takleh) web nih maybe sebab kene block dgn Marjon punye connection kot.. aku pon tak tau ar.. tapi kat tempat lain InsyaAllah korang bleh masuk dengan hati yang tenang..huhu..

so kalo korang takleh masuk, sure takleh dgr lagu2 5forty2 kan.. senang jer.. mintak kat aku jer..huhu..nanti aku bagi korang dgr.. takpon bleh click kat myspace 5forty2..dan kalo korang ade facebook dan ingin menyokong 5forty2 melalui facebook.. korang bleh klik link dibawah ini..

5forty2 facebook


begitu juga dengan myspace

5forty2 myspace


lagu kami adalah untuk sampaikan mesej, bukan untuk menang anugerah. kami datang, kami lihat, kami cerita. (5forty2)

teruskan menyokong kami..cheers..

ahli paling misteri 5forty2..huhu

Thursday, April 23, 2009

When 'Poyo'ness Strikes..hehe..

Salam readers..heh.. Every time I am facing the mirror, I can see my hair is getting longer or maybe thicker.. hehe.. And for your information, it has been nearly 3 months I do not get my hair cut.. woo.. It's unbelievable.. Usually I will cut my hair once in a month but now is already 3 months? ngaaiii... Honestly I'm uncomforatble with my hair now... But never mind.. I just cut my hair at one particular barber in my housing area for years and I have to go back to Malaysia if i want to cut my hair.. banyak duit nak balik eh?? huhuhu..

And since my hair is getting longer and wavy, Baim (my housemate here) comes out with an idea to make over my hair.. honestly I'm never get my hair done with such iron, wax or styling lotion.. I just use normal hair gel and comb.. But let's give a try.. terasa gak nak rase cam artis jer org buat rambut kite..huhu.. Thus, Shah (another housemate) and I are willing to be the victim a.k.a. the dummy models..huhu..

After quite a long time, Baim has finished with my hair. He straighten my hair using hair iron, put some wax, etc.. Arghh.. never thought my hair will get ironed.. huhu.. Baim says I look totally different.. I look in the mirror and.. GOD.. Really different, I'm please with the result..haha.. looks 'skema' and cute..hehe..I love it.. Thanks Baim..
And I come out with an idea of self portrait..hehe.. I take my camera, set up the tripod and test the lighting and flash.. and let's see the result..

And since I think this new hair makes me look like a 'budak skema' and Baim says the theme for my hair is cute or maybe a goodie in two shoes I would say.. I'm thinking of having some props for this self portrait..hehe.. and then THE 'POYO'NESS STRIKES...ekeke...



hehehe... yes I purposely pose to display my hair done by Baim but I'm not a professional model.. so that's why I do it in a very Azar's way...hahaha...

my camera and I in front of the mirror..

this is Baim.. Thanks mate..

p/s: anda dilarang dari mengambil mana-mana gambar di dalam pos ini dan meletakkannya di dalam wallet anda tanpa kebenaran. Sila minta kebenaran dari saya dahulu kerana saya akan bagi pakej gambar sekali dengan nombor telefon, alamat email, facebook serta friendster sekali..wakakaka...cheers..

Sunday, April 19, 2009

England CitiesTrip Part 4

LONDON AGAIN...

yeah.. Pergi London ni macam pergi balik kampung bagi students Malaysia kat UK ni.. sebab apa?? sebab kat sinilah ada kampung Malaysia tempat orang2 serta makanan2 Malaysia berkumpul.. apekah tempat itu?? yeah tidak syak lagi.. Malaysian Hall London..hehe..

dan kini kitorg kembali semula ke Malaysian Hall dan menginap disana untuk meneruskan misi penjelajahan kota London.. kitorg bajet nak gi tempat yang kitorg tak pergi lagi haritu.. Dulu time kitorg first jejak kaki kat bumi David Beckham nih.. kitorg trus dibawa kat Malaysian Hall ni.. time tu lah first time jejak kaki kat 'dry toilet' omputih.. arghh..tak reti lagi guna toilet kering time tuh..tak reti lagi gune tisu (untuk apa tu korang paham2 la eh).. dan kini kitorg balik semula ke kampung halaman dengan segala kebolehan untuk menggunakan semua itu..wakakaka...

jom kite jalan2 di LONDON (sumpah kt sini kitorg tak pernah jumpe kuih Almond London)


ni kat one of the Underground Station kat London (kire macam LRT or monorail laa kalo kat Msia tuh..tp ni underground..cube tgk map belakang kitorg tuh..map underground..serabot nak mampos..sgt rumit..huhu)

rupe dalam underground tuh..kat sini diorg prefer panggil tube..seyes aku cakap tube kat sini laju nak mampos..macam takde break jer.. then pintu tutup laju gile..bagi warning (bunyi2) sambil tutup dengan kelajuan dua kelipan mata berturut2..sengal..kan macam LRT or Monorail tu die tutup slow2 dan die warning dlu baru tutup.. bleh mati tersepit woo naik tube nih..

stesen berikutnya..kerinchi..next station..kerinchi..haa tu kalo korang naik LRT nak g IPBA..turun laa kat kerinchi..tapi kitorg nk g stadium Chelsea..so turun kat Fulham Broadway

inilah Stamford Brigde..kebanggaan Chelsea..stadium ni letaknye kat tengah2 London jugak ar.. kire tak jauh sangat dari bandar metropolitan London..

ni plak Emirates Stadium..kebanggaan aku dan abah aku..wahaha..we are the gunners..Stadium ni kat North London..agak jauh ar dari central London tuh.. ok..wherever.forever.arsenal.. wahahah..

London Dungeon.. tempat puaka2 kat London ni berkumpul..ekeke...

gambar2 diatas ni adalah gamba Tower Bridge.. jambatan ni bukan takat kenderaan je boleh lalu.. orang pon boleh sebab dia ada buat laluan pejalan kaki ntuk tourist2.. then menara tu pon korang bleh naik ntuk tengok bandar London nih.. tengah2 jambatan ni boleh bukak bila ada kapal lalu.. Tower Bridge ni letaknya kat atas Thames River.. menghubungkan 2 kawasan kat London ni laa.. ade banyak lagi jambatan lain tp ni lah yg paling glemer kan..cantik kan jambatan nih.. ok da habis part cute2..

Tower Bridge ni ialah tempat hukuman dijalankan keatas pesalah2 satu masa dulu.. pesalah akan dibawa ke puncak menara tu dan dicampak ke dalam sungai thames tuh.. then diambil dari dalam sungai tu dibawa naik atas balik dan dicampak sekali lagi..proses tu berulang kali sampai mati laa orang tuh.. pastu kalo mayat2 pesalah pon dibuang kedalam sungai dari jambatan ni jugak.. keji giler omputih ni sebenarnyer..huhu..

ok gambar2 diatas ni plak ialah Tower Of London.. eh korang jangan gatal2 nak bandingkan Tower Of London dengan KL Tower plak.. pasal memang takde kaitan.. KL Tower tu menara.. Tower of London ni plak one of the Palace kat England nih.. so kalo dah nama Palace tu for sure laa ni istana tempat tinggal Raja England dulu kan.. tapi Palace ni unik sket.. pasal dia 2 in 1..

kat sini ada tempat tinggal Raja dan juga tempat tinggal pesalah..huhu..kire one of the tempat kurungan terbesar kat England ni lah.. ada Court dan tempat jalankan hukuman skali.. apa hukuman diorg?? pancung (beheaded), pastu tarik kaki dan tangan sampai putus, rendam dalam air, tempat tahanan diorg pon berlantaikan air.. haish..kejam kan.. dan Tower of London ni dekat jer dengan Tower Bridge..pasal tu nama lebih kurang sama.. so kire dua2 tempat hukuman ni saling berkaitan dan memerlukan antara satu sama lain..uhuhu..

More London (takde name lain ke nak taruk??)

London Bridge? (tengok nama kat dinding bawah jambatan tuh)

with Kak Abby kat Tugu London Bridge

gambar2 atas ni plak adalah rumah idaman aku..wahahah..inilah Kengsinton Palace.. kat sinilah Queen Victoria dilahirkan dan dibesarkan sebelom die jadi Queen (lepas jadi queen die pindah Buckingham Palace) kat sini jugaklah tempat tinggal Lady Diana The Princess of Wales dan keluarganya termasuklah Prince William.. kat sini jugak ada beberapa rumah kerabat2 diraja England.. lepas Lady Diana meninggal, Istana ni ditinggalkan gak..diorg pindah istana lain.. so tempat ni pon jadi laa muzium yg kene bayar kalo nak masuk..huhu..kat sini gak ada memorial Lady Diana.. nanti adalah upacara memperingati die kat sini..huhu..anyway berhala depan istana tu ialah tugu Queen Victoria time die muda lagi (time first ditabalkan jadi Queen).

Paddington Station (dulu kitorg meninggalkan London dengan menaiki bas..sekarang naik train lak)

nilah dalam Paddington Station..stesen utama kat London ni untuk menghubungkan train seluruh England.. macam KL Sentral laa nih.. pernah dengar Paddington Bear?? kat sini laa asal citer tuh.. kisah seekor beruang tak bertuan yang ditinggalkan kat Paddington Station nih.. ok nanti kite buat KL Sentral Bear plak eh..hahaha...

with my Oyster Card (macam Touch N Go kalo kat Msia tuh).. tapi Oyster ni khas kat London jer.. tak commercial giler nama..TNG lagi best nama..Malaysia Boleh..huhuhu...

Nantikan edisi khas Stadiums Tour Entry..ekekeke..

Till Then..cheers..

Thursday, April 16, 2009

England Cities Trip Part 3

Welcome To Birmingham

heh..thanks to Encik Faris because of his laptop..we are looking for the map (apesal kitorg suke sgt macam tgk Raja Lawak jer?huhu)

Birmingham Bullring (one of the biggest shopping mall in UK)

UFO blakang aku..huhu..a very futuristic architecture I would say (actually, it is only a carpark area for the shopping mall..what the heck???huhu)

The City Centre of Birmingham (agak crowded)

Pengembara di bumi Birmingham (meramaikan lagi crowd yg sedia ramai)

heh..saje2 je suka berdiri camni..



Victoria Square Birmingham (opened by Her Majesty Queen Victoria - tempat ni takde kaitan dgn Victoria University of Wellington okeh)


Me with Birmingham Coat of Arms (motto dia bukan 'Bersekutu Bertambah Mutu' ataupun 'Mesra, Cepat dan Betul' eh)

aku tgh posing untuk iklan deodorant Rexona for men 'It won't let you down' (haish bukan laa..tgh amik gambar banggunan antik tu laa..)

tourist yg bergaya..huhu

inilah dia banggunan yg digembar-gemburkan kat gamba2 kt atas tuh..Birmingham City Council at Victoria Square..this is its front view..

we arrive at Birm in the morning and we leave to London in the afternoon. So we do not spend much time here. There are still many areas of this city that we do not explore. Wish we could at another time. For me Birm is just like another typical city in England. Since we are just wandering around the city centre, I believe there must be many other historical and significant places around Birm. And it has many shopping areas that might make your money flow from your wallet. But i'm not into shopping. Syukur..huhu.. And I find a lot of Muslim bertudung here. And also many people from Asia Barat. Omputih plak yg kurang. Confuse kejap aku ade kat mana nih..huhu...

so till then..peace..

Tuesday, April 14, 2009

England Cities Trip Part 2


Next station, Liverpool Lime Street. This is where the train will be terminated. Please make sure all of your belongings are with you. Please mind the gap.

yeah..now we are in LIVERPOOL.. what do you have in your mind when I say Liverpool?? Team Liverpool? Anfield? Steven Gerrard? atau The Beatles? kalau tiada satu pon diatas, sorry to say, you have a very limited general knowledge.. g baca encyclopedia atau surf wikipedia cepat..huhu.. first2 sampai aku da terpikir macam rasa masam jer..pasal name station tu Lime Street..bunyi masam je kan..huhu..

You Never Walk Alone in Liverpool..let's go..cheaahh..


dalam Liverpool Lime Street Station

bandar yang busy..huhu

yg menara tu is radio station in Liverpool.. makaih..boleh diorg kerja atas tinggi2 gitu.. camne laa kalo lift rosak..senyap radio sehari..haha

city of Liverpool

Queen Square Centre..kat sini ada macam shopping2 complex, tourist centre, macam2 ada laa..

ini bukan bunga cinta lestari..huhu..sign of spring in Liverpool

tengah2 Liverpool City..aku bg nama die Liverpool Square pasal aku lupa name betol tempat nih..haha..tempat ni ada taman yg cantik dan dikelilingi oleh banggunan2 antik yg aku percaya dah ada time Kuala Lumpur masih dipenuhi dengan lumpur dan bukan tempat maksiat seperti sekarang..ekekeke..

posing cover album depan banggunan yg senibina Inggeris lama yg mmg cantik ar..

yeah..posing cover album solo plak..haha

wah..blakang tu flag England laa pulak..hehe..Datuk Seri Najib..saya masih berbangga menjadi rakyat Malaysia yer.. jangan tarik balik kewarganegaraan saya..huhu

macam kat Greece laa plak kan..tapi tiang dia memang besar gabak..


ini bukan kuda hitam babylon untuk 6 setengah juta tu yer..huhu.. tetibe teringat kat iklan zaman budak2 dlu bila tgk kuda raksasa nih..

gaya amik gamba yg lg stylo dr gambar yg dihasil kan..hehe..harap2 sama2 stylo..rajin lak kak Abby amik gamba aku amik gamba..huhu..ni kat Liverpool One (macam tak betul jer..huhu) nilah area shopping centre kat Liverpool..best woo sini..

Liverpool pernah menjadi bandar kedua terpenting kat England nih selepas London..pasal Albert Dock ni lak.. takde kaitan dengan Albert Einstein.. Albert Dock ni adalah pelabuhan paling penting atau paling glemer kat Liverpool nih.. macam2 ada kat sini..tengok org UK..pelabuhan pon jadi tempat tarikan pelancong..pelabuhan Kelang ade ape???

The Beatles Story.. kat Albert Dock Liverpool.. kenal mereka?? Abah tolong nyanyi sikit bah..hehe..The Beatles ni zaman2 abah aku dulu..zaman aku zaman Linkin Park..ekeke.. tapi ak layan gak The Beatles nih..anak abah ar katekan..huhu


The Beatles ni fan diorg smpai kat Msia..sure suka bangat laa kalo fan2 The Beatles datang sini..

yesterday..all my trouble seems so far away...ala2 Beatles gitu..

spoof cover album The Beatles - The Abbey Road

nilah kapal selam kuning - The Yellow Submarine


The Goodison Park - Everton Stadium

The Anfield - Liverpool Stadium

on our way to the train station.. next destination - Birmingham


muka selebet kepenatan..tggu train ke Birm plak...
Liverpool memang best beb.. City ni dapat anugerah Europe Heritage City (something like that) tahun lepas.. ade part yg modern tapi keunikan dan tempat2 sejarah masih dipelihara.. kira balance laa.. ada yg moden..ada yg lama.. and omputih perempuan kat sini cantik2 wa cakap lu.. aku jalan2 London, Plymouth, Manchester even kat KL sekali pon tgk pompuan2 die kire cam bese je ar kan.. tapi pompuan2 kat Liverpool ni seyes cantik.. nmpk beza ar..(huhu..statement paling jujur n open dlm bnyk2 post kat blog nih..wahaha)..kat sini pon ramai macam orang luar gak..kira kalo kt Msia tu macam KL ramai Indon ar..huhuhu.. disebabkan kunjungan ke sini agak singkat dan bnyk sgt tempat2 menarik kt sini ditambah lagi dgn hari hujan..so tak bnyk ar yg kitorg sempat explore..tp next time insyaAllah datang lagi..and Liverpool mmg best..meh laa datang..huhu