Thursday, September 17, 2009

NUR KASEH

Salam...

tengah aku berjalan2 dialam maya ini, aku terjumpa lak lagu nih..taktau laa sape yg nyanyi..tapi layan gak beb..try laa dengar yer...bagi aku lagu ni terbaek habes ar..huhu..tapi taktau laa pendapat korang kan..so bleh laa komen pendapat anda sekalian kat sini nanti yer..

ntuk dengar sila klik sini.. then nanti klik play lo-fi...lagu ni takde kaitan dgn drama kat TV3 ari Jumaat pukul 9 malam tuh..kebetulan je tajuknyer...


Nur Kaseh - Phonic,NaraMerah,CypherD,G (4/7 of 5forty2)

(Phonic)
saat kali pertama mata terlihat wajahmu
hati ku bergemuruh bagai gendang dipalu
lidah ku jadi kelu,seluruh tubuhku kaku
rasa yang tak terkata,diriku hanya membisu
dirimu memanah jiwaku,adakah ia mustahil?
dirimu paksi perhatian,aku semakin mengecil
diri ku tak keruan,bagai hilang haluan
sering beranalisis untuk peroleh jawaban
semakin ku terkenang,makin kuat ku rasa
adakah ini perasaan cinta pandang pertama
rindu makin menebal bila terkenang dirimu
segala tentang dirimu ingin cuba ku tahu
andai kau jadi merpati ingin ku jadi sang bayu
agar diriku dan dirimu sentiasa bertemu
andai kau jadi pelangi,ingin ku jadi awannya
agar diriku dan dirimu sentiasa dapat bersama

(Chorus)
Cahaya cinta Nur Kaseh ku
Derita tanpa diri mu
Moga kasih kita bersemi
Akhir pasti

(NaraMerah)
satu ungkapan tulus dari jiwa, luahan rahsia hati
rasa yang meronta tidak mampu ku pendam lagi
ku cuba mendekati, ku cuba merapati
setiap kali dicuba diriku seakan mati
aku sedari, banyak mata perhatikanmu
namun ku akur gerak rasa deria hatiku
kau bersama lelaki lain dan ku nampak mesra
bagiku cabaran sebelum hubungan tercipta
namamu disulami dalam tiap tutur kata
wajahmu kuasai seluruh fikiran minda
dalam tidur kau temani dalam mimpi menerpa
bagiku kaulah bidadari yang sukar dilupa
perjalanan hari-hariku semakin ceria
fikir tentang dirimu, buat aku gembira
indahnya pertemuan, manisnya kemesraan
kemesraan diharap agar terus berkekalan
kau ditakdirkan bersamaku, itu doaku
cinta tulus jujur setia, itu pintaku
nota-nota dihantar, terus dari kalbuku
hatiku hanya satu, istimewa buatmu

(Chorus)
Cahaya cinta Nur Kaseh ku
Derita tanpa diri mu
Moga kasih kita bersemi
Akhir pasti

(Bridge)
Hanya untuk mu Nur Kaseh
Tanpamu ku tersisih

(CypherD)
Umpama tinta emas lidahku menulis indah/
dengan atur kata, bicaraku penuh madah/
oh gadis, usah cemas tiada rasa gundah/
seluruh hidupku untukmu telahku pasrah sudah/
biarlah, orang kata apa kita peduli/
tak perlu kita sugul, tak perlu kau sedih hati/
kau satu yang terunggul, kau tahu itu hakiki/
yang penting sehati, bak merpati dua sejoli/
teguh di fikiran, tak ku lepaskan/
Kan kita angankan, jadi kenangan/
bila diingatkan, kita lafazkan/
"aku cinta kamu walau hingga ke akhir nanti"/
Dan pasti, bila mentari menyinari pagi/
bagai terpana mendengarkan kicau burung nuri/
ku dendangkan lagu, buatmu sang permaisuri/
terngiang-ngiang di telinga lagi dan lagi dan lagi/
Ah... tak perlu kau sangsi, tak perlu pesimis/
kasihku abadi, tak sekadar ungkapan pemanis/
si manis, di saat tragis, sukar dan kritis/
tiadaku mengemis tetaplah aku bisa menangkis/
optimis, renang kehidupan, penuh pancaroba/
bertarung berdepan, dengan pembuat angkara/
Walau imbuhan, diterima hanya sengsara/
tiada sesalan, bersamamu hingga ke hari muka/

(Chorus)
Cahaya cinta Nur Kaseh ku
Derita tanpa diri mu
Moga kasih kita bersemi
Akhir pasti

Tuesday, September 8, 2009

DATANG BALIK


Ini serius punya DATANG BALIK!!!

dengar track baru kitorg kat...


lagi bnyk akan menyusul...

datangbaliklubelinurkasihsitanggangkesilapan

dan lagi bnyk bakal direkod...

nantikan...

Thursday, September 3, 2009

www.malaysianmarjon.tk

Salam everybody..

Entry kali ini agak unik psl ditulis dirumah aku kat Temerloh Pahang..wahahaha...takde ape nk diupdate buat masa ini pasal aku tidak berada dlm mood untuk update blog tapi dalam mood santai bersama keluarga dirumah...yeah..cuma aku nak promote satu website ni jer untuk penghuni2 Marjon dan jugak junior2 yg bakal ke Marjon dan juga sesape jer laa yang rasa taktau nak buat apa time online nih blehlah jemput singgah skali..website ni baru dilancarkan secara rasmi..jadi pasal tu aku taruk promote kt sini..

So dengan ini ana mempersembahkan laman web rasmi Persatuan Pelajar Malaysia Marjon @ Malaysian Asociation of UCP Marjon (MAM) University College Plymouth St.Mark & St.John.



1. kat bahagian atas ada 5 bahagian yang boleh dipilih..
Home - kembali ke muka depan website
About - ada laa info pasal MAM ni da psl Marjon
Recent news - sinopsis aktiviti kt Marjon
Gallery - gmbar2 aktiviti
MAM committee - Officers MAM

2. ntuk bakal2 students Marjon yg akan datang mahupun untuk sape2 je yg nk amik tau camne life kitorg..ntuk tau serba sket life kat Marjon nih..pergi kat 'About'..then click kat signboard tulis 'new to marjon' itu..anda akan di'link'kan dgn satu page baru bertajuk 'Life at Marjon'..kt belah kanan page tu ada 3 bar utama yg korang bleh pilih..so pandai2 laa berdikari cari info yer..

on behalf of MAM Committee, enjoy your stay at the website...