Monday, April 12, 2010

Cepat Atas Tarikh

Salam & GoodDay everyone..hehe..Cepat atas tarikh (Quick Update) dari aku setelah beberapa bulan meninggalkan blog ini..

1. Da beberapa bulan dah aku tinggalkan blog ni pasal kesibukan yg melanda diri ini. tapi tetap ada orang masuk n follow..haha..time kasih korang..aku tida rela lagi mengecewakan korang.. tapi nak buat macam mane kan..da busy dengan tanggungjawab lain..bukan biasiswa aku dapat ni ntuk keje atas tarikh (update) blog jer..huhu.. so pekate korang pakat ramai2 doakan aku dilapangkan sikit masa dan tak busy sangat ke..

2. Ok untuk menunjukkan keseriusan aku keatas blog aku ini..haa..tengok header atas blog tu..kan bewajah baru gitu..dengan penampilan yg lebih maskulin lantas kacak dan gagah..bermotifkan silhouette istana dahulu kala beserta langit indah ciptaan Ilahi.. niceness..

3. Aku juga menerima komplen (banyak komplen tol macam pengguna streamyx komplen pasal line lembab) pasal fotopages dan flickr aku lama gak tak atas tarikh (update)..huhuhu..ok sejujur dan sebenarnya yuna, aku masih aktif dengan fotografi..masih selalu dan banyak je amik gambar..tapi malas nak upload..ok ak bagi jawapan poyo sket..aku low profile nak tunjuk kat orang..wahahaha..ok tipu sangat...pasal malas tu laa..banyak jer..seriously..dan banyak gak yg upload kat buku muka (fesbuk) jer..pasal kat situ senang sket nk upload dan tak banyak bunyik cam fotopages n flickr..so pekate kepada yg masih blom add aku kat buku muka tu..meh laa add lantas kita bermuka2 bukukan lagi muka kite..korang gak bleh tengok gambar2 terbaru yg aku upload kat situ..tapi bukan la banyak sangat..pasal naluri aku mmg malas upload gmbar..huhu..okeh da lari point lak..markah kurang ni kalo essay..huhu..

4. Ade orang tanya..kenapa ko tak tulis bende yg lebih serius dengan gaya penulisan yg lebih serius..adesh...dush2.. ok blog aku bukan esaimen aku nak kene submit okeh..cukup laa esaimenzz dan tugasan2 lain kene buat smart2 dengan penuh gaya mutu keunggulan lantas akademik..takkan blog pon nak serius gak..bagi laa can aku nak merepek2 lak wey..huhu..tapi ada je possibilities ntuk ak share2 bende yg aku dpt dari tempat lain kat sini..sharing is caring kan..tu kire bile da tahap malas nk update peringkat tertinggi r tu..tp better (bukan butter) dari tak atas tarikh (update) pape kan..

5. aku nak buat perumpamaan baru boleh???

a) femes cam Mawi. bermaksud: menjadi sangat popular dengan cepat dan diminati ramai tapi kemudian menjadi suam2 kuku.

b) femes cam Rafiqin Darwish. bermaksud: menjadi sangat popular dengan sangat cepat kerana kebodohan melampau yg tidak dapat dibendung lagi serta dibenci ramai...huhuhuhu..

cepatlah masa berlalu..please.....


p/s: point no. 5 tu aku malas komen banyak2..sbg seorang bakal cikgu..aku turut rasa malu bg pihak cikgu2 die..perangai nak giler glamour tak ingat dunia punya..

6 comments:

-u-n-s-p-0-k-e-n- said...

auuuuwwww..
comeyl seyh gmbar jam tuh!!!
semart!!!! bile nk aja ak amek gmbar?? huhu~

fikrifayi said...

azar nice header tp mcm salib je kan.. kan.. hmm not nice as a muslim.. just ingatkan =).. anyhow, nice gambar jam tu!

azarsyafiq said...

unspoken: ko da terer..gmbar2 ko lg lawa dr ak amik..apelak ak nk ajar ko..ko tu ajar ak..huhu..

fikri: a'ah laa..thanks eh bgtau..tak perasan..takpe2..keje2 mencari header baru sedang dijalankan..huhu

-u-n-s-p-0-k-e-n- said...

isk! perli2 lak azarara nih
ak budak baru belajar dowh~
ko laen da lm bela anak ko tuh
tuang2 la ilmu secebis dua b4 balek msia. hoho

azarsyafiq said...

seyes dowh..gmbar2 ko cun weh..ko lg terer kot..haha..
tp nak share2 bleh jer..psl setiap photog ade experience n kelebihan diorg masing kan..especially hal ehwal ketajaman mata ntuk amik gmbar..

-u-n-s-p-0-k-e-n- said...

*blushing-blushing*
ish! kn da merah2 muke i~ hahahak
haaa.. tu dia. dia da stat. btol tu. so, share2 la~ hehe