Tuesday, May 11, 2010

Perangai Budak Zaman Sekarang

Kejadian dibawah berlaku di sekolah orang putih. Cerita ini tidak diaplikasikan untuk sekolah di Malaysia. (Tapi bergantung kepada keadaan juga)

Suka membodek tak bertempat

Student A: Your tie is very nice (merujuk kepada tali leher ku yg dikat kemas lagi rapi)
Me: Really? Erm.. It's just a plain blue tie. Nothing nice with it (tali leher itu memang biru kosong kilat-kilat)
Student A: It's nice because you wear it *smiling*
Me: (secara spontan aku senyum je sepanjang hari)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Nak ajak bergado

Student B: Azar, can you spell ICUP (sebut aikap)
Me: Aikap? you mean like aikap?
Student B: I (tunjuk kat diri sendiri) CUP (tunjuk gaya minum air - cawan)
Me: Ouh. Aikap. I.C.U.P.
Student B: You pervert. Aaaahhhhh (berlari-lari)
Me: Apehal budak ni?

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Tak puas hati

Seorang budak perempuan bertengkar/berkelahi/berbincang dengan serius pasal jawapan dalam buku latihan dia dengan seorang budak lelaki. Akhirnya budak perempuan itu menyerah kalah.

Student C: Arrghh..Azar..I just don't understand boys. Why they are like that?
Me: (Pandang dia sambil buat mata bulat yang comel)
Student C: OK.. You are not like them. You are very good.
Me: (Pandang dia sambil buat mata bulat yang comel)
Student C: But you are boy aren't you?
Me: (Pandang dia sambil buat mata bulat yang comel)
Student C: Ok you are man. A grown up man. Adult, not boy.
Me: (Pandang dia sambil buat mata bulat yang comel)

-----------------------------------------------------------------------------------------------




p/s: I.C.U.P. = I SEE YOU PEE. Ok ini memang perangai nak ajak bergado

2 comments:

-u-n-s-p-0-k-e-n- said...

HAHAHAHA
gua suka perangai cari gadoh tuh
pervert~! bwahahaha

Angelic Amir said...

aku suke ICUP... haha~