Sunday, July 18, 2010

100-Seratus-Hundred


Time aku berhajat nak update blog ni, tiba-tiba terperasan yg ini adalah entry yg ke-100.. giler walaweeyh.. sangat tak percaya.. dalam aku malas-malas beruang update benda ni pun da sampai 100 entries.. tu belum kira jumlah followers da mencecah 40 orang tu.. tu belum kira tetamu-tetamu tetap yang tak follow.. tengok pulak counter hit kat tepi kanan tu pun da 8riban.. ok la tu kot untuk sebuah blog bukan artis mahupun celebriti. blog ni pun banyak merepek je kan. (tapi dalam diam-diam aku berhajat nak jadi lagi pemes dari lisa surihani..huhu)

Ok untuk entry yg ke-100 ni. aku berhajat nak recall balik laa antara entry2 aku yang best. so korang yang baru je mengikuti blog ni boleh la klik kat link-link entries yg dulu2 yg best yer..huhu

Entry pasal photography
- Kamera apa gua nak beli - entry ni pasal tips2 nak beli camera dari aku.
- Gambar gua blur beb - entry pasal camne nak buat kalau gmbar blur dan seni disebaliknya
- 10 sebab untuk turn-off autofocus camera - tajuk ni pon da explain ape isinya kan..hehe..
- Exeter in HDR - entry ni pasal HDR
- Pt.1: Quick Update With Pitcazz - entry serta gambar2 menarik
- Cuci DSLR - cara-cara nak cuci DSLR luar dan dalam bersama aku

Entry Jalan-Jalan
- Mimpi yang sempurna di LONDON - time baru fly kesini..time 1st time diLondon
- England Cities Trip Part 1 - jalan2 England (Manchester)
- England Cities Trip Part 2 - jalan2 England (Liverpool)
- England Cities Trip Part 3 - jalan2 England (Birmingham)
- England Cities Trip Part 4 - jalan2 England (London)
- Teh.Gula.Papadam.Turkiye - ada gambar2 time jalan kat turki..

Pengalaman yang dikencangkan dan repekan oleh aku
- SRK Jalan Gurney 2 - cerita time sekolah rendah dulu
- Anak Omputih - cerita dimengorat waktu School Experience kat sini
- Satu Game - gua kena 'loser' sama budak2 sekolah..haram..
- Of HP6, YM & Emma Watson - gua chatting YM dengan Emma Watson..
- skali aku teringat pulak - memori sekolah rendah yg lawak
- Top quotations from 2 days in school - hal budak2..layankan ajer..
- Perangai budak zaman sekarang - layankan aje budak2 ni..

Lain-lain entry yang gua rasa top dan best
- IPBA dan MARJON - kesibukan esaimen di ipba dan marjon
- Behind the scene 'Night of Reminiscence' - about cohort 5 dinner and a short film by us.
- Great Teacher Inspires - pasal penghargaan yg diterima sbg cikgu
- An Untold Fairytale - pasal gua dapat tangkap gmbar fairy..tak caye tengok ler.
- When 'Poyo'ness Strikes - gua jadi model..x caye tgk ler.. style Azar r kan..
- Salam Hari Guru 2009 - heee..ade gambar aku dgn murid2..style...
- Puteri Gunung Ledang - gua berlakon jadi Sultan..jangan tak percaya..
- Puasa kat UK - sket fakta dari aku pasal puasa kat UK (tahun 2009)
- Ayat-Ayat Babun - gua alih bahasa ala2 cerita telenovela..

So atas ni adalah sebahagian entries dari aku yg terstylo ler.. yang ramai orang suke dari feedback secara direct bgtau aku mahupun komen kt entry tu terutama segment merepek aku tu or pengalaman yg dikencangkan oleh aku tu..huhu..korang tengok la sendiri.. pastu sape yg teringin nak tengok gambar pari2..bleh tengok kat entry bertajuk 'An Untold Fairytale' tu eh.. then nilai sendiri laa apekah itu.. pastu entry2 lain pun tak kurang hebatnya.. aku senaraikan beberapa je atas tu.. so kalau berminat n rajen nak tengok2.. pegi belah kanan ni ade archive.. pandai2 laa carik kan..huhu..

sempena entry yg ke-100 ni gak.. aku nak tuka laa header blog ni.. da beberapa kali aku tukar header tapi blog aku tetap mcm ni kan.. hitam jer.. jeles gak aku tengok orang lain punye cantik ade hias2.. tapi takpelah..yang penting isi bukan cover jer.. (tak reti cakap je laa Azar ooi).. klik tulisan ni utk tengok koleksi header2 yg aku pernah gune.. okeh so tema header terbaru aku ni adalah Vortex: Sedut Kedalammu.. (rujuk header diatas)..errm.. it sounds wrong.. lantak laa.. tu memang gmbar diambil betul eh.. then di'enhance'kan.. so kire macam korang masuk blog aku ni akan tros tersedut ke dalam blog ni laa..camtu kot..huhu..

dan sempena entry ke-100 ni gak.. aku akan melancarkan satu segment baru.. segment dengan tajuk SIRI CERKON bersama Azar.. apekah CERKON??? kalau CERPEN bermaksud cerita pendek, maka Azar punya version adalah CERKON yakni cerita kontot.. Kontot tu maksudnya macam pendek la jugak..ataupun bantut..lebih kurang la tu.. so nantikan CERKON pertama di sini nanti yer..stay tuned..

so thankiuq untuk kamu semua yang selalu mengikuti secara langsung mahupun tidak langsung, secara sengaja mahupun tidak sengaja azarsyafiq.blogspot ini. Mungkin blog ini tak sepemes blog yg pemes. Tapi cukuplah blog ini dibaca oleh anda dan aku. Terima kasih kerana singgah dan baca, aku sgt hargai korang. And aku nak jelaskan yg aku bukan gune blog untuk luahkan pasal diri aku jer, pasal tanggungjawab social aku adalah untuk menghiburkan orang dan buat orang senang hati. So pasal tu entry2 aku pun gila2 yer. Harap paham. So ini adalah medium untuk aku berkongsi dengan anda semua serta membawa kecerian untuk kita semua..yeaaayyy..(aku tau mmg tah pape ucapan aku..huhu)

sehingga next entry..challoo..

p/s: juga telah letak widget twitter updates dibelah kanan itu..follow la yer..ahaks..

6 comments:

Anonymous said...

Salam~

Tahniah Azar kerana dah sampai entry y ke 100. berjmpa kita kembali bila anda dah dpat entry yang ke-200 yer!

Chaiyok!

azarsyafiq said...

salam..

haha..ko view blog aku setiap 100 entry ke ape??haha..

fatinsue said...

whoaseyhhhh 100 bhaa suda diaa..
hebatt eyhh! hihii ~

ps: x bley blah laaa part cerkon tu.
hahaaa sgt luchu ok term itu! xD

azarsyafiq said...

tengkiuq..tengkiuq..

p/s: kiut kan term cerkon tu..same cam tuan die..huhu

fatinsue said...

errr.. kihut kottt. tp shaye jao lebey kiut dr anda la kann (:

azarsyafiq said...

=P