Tuesday, April 27, 2010

Top quotations from 2 days in school.

Quotation 1

Budak 1: Are you from Thailand?
Me: Mae-ploy.

Quotation 2

Budak 2: Ni hao..Ni hao..
Me: I'm not a Chinese.
Budak 3: dsjgfsabvkdsvhs (something in Indian)
Me: I'm not from India.
Budak 2: You from Japan then.
Me: Hait. An-an-an tot te mo dae suki. dora e mon. Unfortunately nope.

Quotation 3

Budak 4: Are you from Paraguay?
Me: Celah mane Paraguay lak ko petik ni bai???

Quotation 4
Sekumpulan budak2 perempuan berkumpul di padang permainan. salah seorang dari mereka kelihatan seperti menangis. sebagai seorang cikgu yg bertali leher, baek lagi concern akan pelajarnya. aku merapati mereka.

Me: You alright there?
Budak 5: Azar don't you understand. It's girls things.
Me: Ok fine. gua blah..(budak2 sekarang..gua nak tunjuk cikgu yg niceness sket pon takleh)

Quotation 5
Selepas test Numeracy. Seorang budak dapat full mark dan seorang lagi dapat kosong (0). Yg dapat kosong itu mengadu kepada kawannya yg dpt full mark itu.

Budak 6: Budak 7, I think I'm stupid.
Budak 7: I don't blame you.

(jawapan standard nak ajak bergado)

Quotation 6
Ketika dipadang waktu rehat. Sorang budak datang mengejutkan aku dari belakang.

Budak 8: Warghhhh...huhuhuhu...
Me: What are you trying to do actually?
Budak 8: Was that scary?
Me: Nope.
Budak 8: Oooh..please be scared..please be scared..
Me: Not at all. But nice try

(stok nak buat ala2 cikgu yg kejam taknak layan budak)

Quotation 7

Budak 9: Azar..Is that your name? Azar?
Me: Yes. Why?
Budak 9: That's a really cool name.. Azar.. I can feel something when I say it.. Azar..
Me: Pulak dah...


p/s: Mae-Ploy adalah brand sos cili Thailand yg femes disini. (rujuk quotation 1)

Tuesday, April 20, 2010

Happy Birthday Faiz =D

HAPPY BDAY TO...
budak dibawah ini

Muhammad Faiz Bin Azhari (kalo salah eja sori eh)

Yang Ke - 1 (Satu tahun) 19April2010
Sini Along nak ucapkan....

1) Selamat hari lahir yg Pertama (time die lahir aku kat UK)
2) Jadi anak yg baik untuk Umi dan Abah
3) Jadi adik sedare yg baik juga (lu jangan nak melawan cakap gua..haha)
4) Blaja rajin2 pandai2 nanti boleh g oversea (Umi die ckp cmni kat ak dlu..tgk ak katne skrg..so ak kene ckp balik laa biar die g lagi jauh lak..haha)
5) Nanti biler besar nanti jadi hensem macam Along gak eh..(point ni aku highlight nak bgtau aku serius tekankan..huhu)
6) Lu tunggu gua balik nanti gua kasi setel buli habis sama lu..wahahaa (ini warning yg serius dari gua)

budak ini sedang membaca kad yg gua kasi direct dari Kampung Marjon Plymouth
(bajet reti bace je ape yg gua tulis tu..huhu)

p/s: memang style wish bday kat budak satu tahun ikut blog..ntah die reti blog tu ape ke tak..aahh pedulikan..budak zaman skarg kecik2 pon ade Fesbuk..trend skrg mmg lahir2 tros dpt akaun fesbuk satu..tak main surat beranak da..huhu..

KAMU

Jalan2 kat internet..jumpe benda ni..saje nak share..hahahahaa...


If you like it..you can download the song from 4shared using this link

or download the whole folder using this link


ok..spread it yo...


p/s: credit to pokjadklate for creating and uploading the video...


Saturday, April 17, 2010

Ayat-Ayat Babun

sekadar selingan yo...ahakzz...


lokasi kejadian: Paington Zoo

Monday, April 12, 2010

Cepat Atas Tarikh

Salam & GoodDay everyone..hehe..Cepat atas tarikh (Quick Update) dari aku setelah beberapa bulan meninggalkan blog ini..

1. Da beberapa bulan dah aku tinggalkan blog ni pasal kesibukan yg melanda diri ini. tapi tetap ada orang masuk n follow..haha..time kasih korang..aku tida rela lagi mengecewakan korang.. tapi nak buat macam mane kan..da busy dengan tanggungjawab lain..bukan biasiswa aku dapat ni ntuk keje atas tarikh (update) blog jer..huhu.. so pekate korang pakat ramai2 doakan aku dilapangkan sikit masa dan tak busy sangat ke..

2. Ok untuk menunjukkan keseriusan aku keatas blog aku ini..haa..tengok header atas blog tu..kan bewajah baru gitu..dengan penampilan yg lebih maskulin lantas kacak dan gagah..bermotifkan silhouette istana dahulu kala beserta langit indah ciptaan Ilahi.. niceness..

3. Aku juga menerima komplen (banyak komplen tol macam pengguna streamyx komplen pasal line lembab) pasal fotopages dan flickr aku lama gak tak atas tarikh (update)..huhuhu..ok sejujur dan sebenarnya yuna, aku masih aktif dengan fotografi..masih selalu dan banyak je amik gambar..tapi malas nak upload..ok ak bagi jawapan poyo sket..aku low profile nak tunjuk kat orang..wahahaha..ok tipu sangat...pasal malas tu laa..banyak jer..seriously..dan banyak gak yg upload kat buku muka (fesbuk) jer..pasal kat situ senang sket nk upload dan tak banyak bunyik cam fotopages n flickr..so pekate kepada yg masih blom add aku kat buku muka tu..meh laa add lantas kita bermuka2 bukukan lagi muka kite..korang gak bleh tengok gambar2 terbaru yg aku upload kat situ..tapi bukan la banyak sangat..pasal naluri aku mmg malas upload gmbar..huhu..okeh da lari point lak..markah kurang ni kalo essay..huhu..

4. Ade orang tanya..kenapa ko tak tulis bende yg lebih serius dengan gaya penulisan yg lebih serius..adesh...dush2.. ok blog aku bukan esaimen aku nak kene submit okeh..cukup laa esaimenzz dan tugasan2 lain kene buat smart2 dengan penuh gaya mutu keunggulan lantas akademik..takkan blog pon nak serius gak..bagi laa can aku nak merepek2 lak wey..huhu..tapi ada je possibilities ntuk ak share2 bende yg aku dpt dari tempat lain kat sini..sharing is caring kan..tu kire bile da tahap malas nk update peringkat tertinggi r tu..tp better (bukan butter) dari tak atas tarikh (update) pape kan..

5. aku nak buat perumpamaan baru boleh???

a) femes cam Mawi. bermaksud: menjadi sangat popular dengan cepat dan diminati ramai tapi kemudian menjadi suam2 kuku.

b) femes cam Rafiqin Darwish. bermaksud: menjadi sangat popular dengan sangat cepat kerana kebodohan melampau yg tidak dapat dibendung lagi serta dibenci ramai...huhuhuhu..

cepatlah masa berlalu..please.....


p/s: point no. 5 tu aku malas komen banyak2..sbg seorang bakal cikgu..aku turut rasa malu bg pihak cikgu2 die..perangai nak giler glamour tak ingat dunia punya..