Monday, May 17, 2010

Guru Pembina Negara Bangsa


SELAMAT HARI GURU
untuk semua yg bergelar cikgu ataupun bakal cikgu mahupun cikgu pencen

TERIMA KASIH CIKGU
untuk semua yg telah mendidik aku secara langsung mahupun tidak langsung



chorus of this song:
If today a king finally ascends to the throne
If today a president holds the power alone
Just know when they were young and were patiently shown
By a humble teacher with a soothing tone

If today a lawyer wins a case at the court
If today an author has achieved an award
Just know when they were young and were patiently taught
By a humble teacher who never ever felt bored


credit to: The Rhymeweaver - If Today a King Reigns
download this song at = http://www.rhymeweaver.blogspot.com/
(he is a student teacher as well)


p/s: website hari guru Malaysia - http://www.moe.gov.my/hariguru/

Tuesday, May 11, 2010

Perangai Budak Zaman Sekarang

Kejadian dibawah berlaku di sekolah orang putih. Cerita ini tidak diaplikasikan untuk sekolah di Malaysia. (Tapi bergantung kepada keadaan juga)

Suka membodek tak bertempat

Student A: Your tie is very nice (merujuk kepada tali leher ku yg dikat kemas lagi rapi)
Me: Really? Erm.. It's just a plain blue tie. Nothing nice with it (tali leher itu memang biru kosong kilat-kilat)
Student A: It's nice because you wear it *smiling*
Me: (secara spontan aku senyum je sepanjang hari)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Nak ajak bergado

Student B: Azar, can you spell ICUP (sebut aikap)
Me: Aikap? you mean like aikap?
Student B: I (tunjuk kat diri sendiri) CUP (tunjuk gaya minum air - cawan)
Me: Ouh. Aikap. I.C.U.P.
Student B: You pervert. Aaaahhhhh (berlari-lari)
Me: Apehal budak ni?

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Tak puas hati

Seorang budak perempuan bertengkar/berkelahi/berbincang dengan serius pasal jawapan dalam buku latihan dia dengan seorang budak lelaki. Akhirnya budak perempuan itu menyerah kalah.

Student C: Arrghh..Azar..I just don't understand boys. Why they are like that?
Me: (Pandang dia sambil buat mata bulat yang comel)
Student C: OK.. You are not like them. You are very good.
Me: (Pandang dia sambil buat mata bulat yang comel)
Student C: But you are boy aren't you?
Me: (Pandang dia sambil buat mata bulat yang comel)
Student C: Ok you are man. A grown up man. Adult, not boy.
Me: (Pandang dia sambil buat mata bulat yang comel)

-----------------------------------------------------------------------------------------------




p/s: I.C.U.P. = I SEE YOU PEE. Ok ini memang perangai nak ajak bergado

Sunday, May 9, 2010

Marjon Malaysian Festival 2010 Promotion

POSTER 1

POSTER 2


Final Trailer MFest2010

our website

Event: MARJON Malaysian Festival 2010
Date: 21 May 2010 (Friday)
Time: 10.00am - 2.00pm (Morning session)
7.00pm - 9.00pm (Evening session)
Theatre: The Sound of Unity (Musical Theatre)

EVERYONE IS INVITED YO!!!


p/s: sekarang korang tau kenape aku jarang2 hapdet blog ni kan..pasal project director dan theatre director ini bz..huhu..

Hari Ibu...

Selamat Hari Ibu buat Puan Azizah Abdul Rahman. Semoga bahagia selalu dan berada dibawah rahmat Allah sentiasa. Jaga kesihatan dan jangan kerja teruk2 sangat. Sayang Ibu...

Saje poyo ikut trend wish2 hari ibu..Takyah hari ibu pun ibu aku tau aku sayang dia gak..hahaha..

p/s: kadang2 ibu abah aku pun jadi model free aku gak..haha..

Dessert anyone?

Dessert anyone???

YESSSS!!!!!!!
-----------------------------------------------------------------

Dissertation anyone???

NOOOOO!!!

tajuk2 cadangan:

1) Pembangunan sakhsiah masyarakat melalui facebook
2) Facebook dan kesannya kepada Emotional Quotient remaja
3) Diskriminasi kepada orang yang tiada akaun facebook dan kesan-kesan dipulaukan
4) Penggantian buku laporan pelajar dengan akaun facebook laporan pelajar. Adakah ianya lebih memudahkan untuk penjaga like dan komen pencapaian anak-anaknya?

p/s: obviously tajuk2 diatas hanya fantasi liar aku..sesape ade cadangan nak buat pasal aper?? yg penting pasal English Second Language dan fokus kat budak2 sekolah rendah..ini kerje serius bai..bukan gila2 punya kerje..